Sinan Ateş davasında deliller yok sayılıyor: Bu gidişle sonuç belli

Sinan Ateş davasında deliller yok sayılıyor: Bu gidişle sonuç belli

Sinan Ateş iddianamesini hazırlayan savcının, bilirkişi raporundan çakarlı araç görüntüsüne kadar kritik delilleri yok sayması kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Yargıya gölge düşmesi riskine karşı harekete geçilmesi beklentileri dile getirildi. Her gün yeni bir delil ortaya çıkmasına rağmen ‘içi boş’ eleştirisi yöneltilen iddianamenin kabul edilmesi de yargılamanın seyrine ilişkin kaygıları artırdı.

İDDİANAMEDE NE BİLİRKİŞİ RAPORU VAR NE AYŞE ATEŞ’İN İFADESİ

Ankara’da katledilen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin yargı süreci eleştirilere neden oluyor. Üç kez savcı değiştikten sonra 16 ayda hazırlanan iddianamede ne bilirkişi raporu ne Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesi yer aldı. Ateş’in adresini isteyen Ülkü Ocakları Başkanı’nın isminin geçmediği iddianamede örgüt yapılanmasından da bahsedilmedi. Muhalefet temsilcileri “Siyasi bir suikast düpedüz örtbas edilmek isteniyor” tepkisini gösterdi.

BU KEZ DE ‘TETİKÇİNİN KAÇIRILMASINDA İKİNCİ ARAÇ’ İDDİASI

Gelinen noktada her gün ortaya çıkan delillerin iddianamede yer almaması toplumdaki rahatsızlığı artırdı. Tetikçinin kaçırıldığı çakarlı aracın görüntüsünün Plaka Tanıma Sistemi’ne takılmasının ardından olay günü kullanılan ikinci bir araç olduğu iddiası yansıdı. Aracın kimin üzerine kayıtlı olduğu ve kimler tarafından kullanıldığının ortaya çıkarılması gerektiği belirtildi. HSK’ya ‘görev’ çağrıları yapılarak ‘Bu savcı görevden alınacak mı?’ soruları yöneltildi.

1105krt01a-tum.jpg

EKSİK DELİL ’YARGILAMAYA GÖLGE DÜŞÜRÜR’ ENDİŞESİ

Sinan Ateş suikastına ilişkin iddianameyi hazırlayan savcının, bilirkişi raporundan çakarlı araç görüntüsüne kadar somut delilleri yok sayması yargılamanın geleceğine yönelik endişeye neden oldu. Aile başta olmak üzere kamuoyundan yargıya gölge düşmesi riskine karşı HSK’ya ‘harekete geç’ çağrıları yapıldı. Her gün kritik yeni bir delil ortaya çıkmasına rağmen ‘içi boş’ eleştirisi yöneltilen dosyasının kabul edilmesinin davada adaletin yerini bulacağına dair inancı zayıflatacağı kaygılarını artırdı.

Sinan Ateş cinayeti iddianamesi eksikleriyle ve içinde yer alan bilgilerle kamuoyunun gündeminde yer tutmaya devam ediyor. İddianamenin kırpılmış halinden bile çıkan detaylar cinayetin planlı işlendiğine dair birçok işaret taşıyor. Ateş’in öldüren tetikçi Eray Özyağcılar’ı kaçıran araçların MHP ve Ülkü Ocakları’na ait olduğu ortaya çıkmıştı. O araçlardan Audi marka, 06 AT 5021 plakalı aracın ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kullandığı araç olduğu anlaşıldı. Yıldırım’ın sosyal medya hesaplarından paylaştığı görüntülerde bu aracı kullandığı görünüyor. Ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Selçuk Özdağ’a yönelik silahlı saldırıda kullanılan aracı kiralayan Ankara Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu’nun da adı Ateş cinayeti iddianamesinde geçiyor. Yılmazzobu, iddianamede cinayetin azmettiricisi olarak geçen Tolgahan Demirbaş’a cinayet öncesi takibe alınan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e ait kimlik ve ikametgah bilgilerini paylaşan kişi. Bu arada. Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı’nın iki araçla kaçırıldığı ortaya çıktı. Bu araçlardan birinin MHP’ye, diğerinin Ülkü Ocakları’na tescilli olduğu belirlendi. İkinci aracı kullanan kişinin kimliği ortaya çıkarken, savcının iddianamede siyasi bağlantıları karartmaya çalıştığı iddia ediliyor.

SUİKAST AÇIKLÇA ÖRTBAS EDİLİYOR

İddianame dava başlamadan büyük tartışmalara neden oldu. Üç kez savcı değiştikten sonra 16 ayda hazırlanan iddianamede ne bilirkişi raporu ne Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesi yer aldı. Ateş’in adresini isteyen Ülkü Ocakları Başkanı’nın isminin geçmediği iddianamede örgüt yapılanmasından da bahsedilmedi. Muhalefet temsilcileri “Siyasi bir suikast düpedüz örtbas edilmek isteniyor” tepkisini gösterdi. Gelinen noktada her gün ortaya çıkan delillerin iddianamede yer almaması toplumdaki rahatsızlığı artırdı. Tetikçinin kaçırıldığı çakarlı aracın görüntüsünün Plaka Tanıma Sistemi’ne takılmasının ardından olay günü kullanılan ikinci bir araç olduğu iddiası yansıdı. Aracın kimin üzerine kayıtlı olduğu ve kimler tarafından kullanıldığının ortaya çıkarılması gerektiği belirtildi. Başta Ateş ailesi olmak üzere kamuoyundan HSK’ya ‘görev’ çağrıları yapılarak ‘’Bu savcı görevden alınacak mı?’’ soruları yöneltildi.

1kapak-014.jpg

BU KADAR DELİL GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

Gelişmeleri T24’ten Candan Yıldız’a değerlendiren Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş, yeni çıkan detayları yorumlayarak “Bu kadar aşikâr deliller görmezlikten gelinemez” dedi. Ateş “Audi marka aracın ortaya çıkması ve kimin tarafından kullanıldığının ortaya çıkmasından sonra tabii ki daha da umutluyuz” ifadelerini kullandı. Selma Ateş şöyle devam etti: “Bütün bu süreçte Audi marka araç iddianame açısından çok önemli çünkü bu araç MHP Genel Merkezi’ne kayıtlı çakarlı bir araçtır ve katilin Ankara’dan İstanbul’a bu araçla taşındı tespit edilmiştir. Bu da Sinan Ateş cinayetinin tamamen siyasi bir cinayet olduğu ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın bilgisi dahilinde ve şu anda hâlâ da tutuklu olan Ülkü Ocakları yöneticileri tarafından tertip edildiğini açıkça kamuoyuna göstermektedir. Bu araçla ilgili bilgiyi sosyal medyadan ilk önce ben paylaşmıştım. Sağ olsun duyarlı basın mensupları sayesinde çok ciddi yankı uyandırdı. Aile olarak bizleri de ümitlendirdi. Bu kadar aşikâr deliller görmezlikten gelinemez. Ama biz zaten kardeşimize bu komployu kuran, kardeşimizi katledenleri A’dan Z’ye kadar bilmekteyiz. Kardeşimi katledenlerden en aktif rolü oynayan mevcut Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’dır. Eray Özyağcı’nın isim vermesine gerek yok. Devletin imkanlarını kullanarak o kadar rahat bir cinayet işlenmiş ki arkada onlarca delil bırakmışlar. Onlarca şahit var’’ dedi.

MHP’DEN DAVA HABERLERİNE TEPKİ

Sinan Ateş’in katil zanlısı Eray Özyağcı’yı suikastin ardından kaçıran 06 AT 5021 plakalı aracın tespit edilmesi ve bu aracın daha önce Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanılması ve ikinci bir aracın daha ortaya çıkmasına ilişkin haberlere MHP’den tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Kökü mazide olan mukaddes bir davanın neferlerini Cumhuriyet Türkiye’sine armağan eden Ülkü Ocakları, hâlen yeni idealist kuşaklar yetiştirmeye devam eden güzide bir müessesedir” ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de şu ifadeleri kullandı: “Türk düşmanları boş durmuyor… Bekliyorlar ki, geri adım atalım, istiyorlar ki, taviz verelim… İçimize ve dışımıza yuva yapan çakallara karşı Elif gibi dimdik duracağız… Şayet boyun eğersek hem vallahi hem billahi gök girsin kızıl çıksın… Allah bes baki heves… Cumamız mübarek olsun…”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN