Sokak hayvanları 'itlaf edilsin' tasarısı TBMM'ye sunulacak

Sokak hayvanları 'itlaf edilsin' tasarısı TBMM'ye sunulacak

AK Parti'nin “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerin öldürülmesini öngören yasa tasarısının çalışmalarında sona gelindi. Tepki çeken düzenleme bu hafta TBMM'ye sunulacak.

Hayvanları Koruma Kanunu'nun düzenlenmesiyle ilgili teklifte sona gelindi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. Taslakta, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilme aşamasına gelindi. AK Parti, hazırlanan düzenlemeyi bu hafta Meclis'e sunacak.

'UYUTMA' TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçen AK Parti kurmayları, “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle sokak hayvanları ile ilgili Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklik için çalışma başlattı.

Önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması planlanan yasa teklifinde sokak köpeklerinin 'uyutulması' öngörülüyordu. Ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine AK Parti'nin teklifte düzenlemeye gittiği aktarılmıştı.

2021'DE DÜZENLENMİŞTİ

Kedi, köpek gibi evcil hayvanlara çip takılarak dijital kimlik sistemi getiren, ev hayvanlarını terk edenlere yaptırımlar öngören Hayvanları Koruma Kanunu Temmuz 2021’de yürürlüğe girmişti. O dönemde sokak hayvanlarının uyutulması seçeneği, hayvan haklarına ilişkin derneklerin ve sivil toplumun, kamuoyunun muhalefetine takılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN