Son 2 yılın rekoru kırıldı kuraklık alarmı bitti: Sapanca Gölü’nde tarihi yükseliş!

Son 2 yılın rekoru kırıldı kuraklık alarmı bitti: Sapanca Gölü’nde tarihi yükseliş!

Son yağışların ardından Sapanca Gölü’nün su seviyesinde tarihi yükseliş kaydedildi. Yağışlarla birlikte son 2 yılın rekoru kırılırken kent için de 4-5 aylık su garantilenmiş oldu.

Marmara Bölgesi’ndeki en önemli içme suyu kaynakları arasında yer alan Sapanca Gölü, yaşanan son kuvvetli yağışlar sonrası hızlı bir yükselişe geçti. Geçen sene kuraklıktan dolayı iskelelerin karada kaldığı gölün su seviyesi, son 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

KENTİN 4-5 AYLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

SASKİ verileri kapsamında, sağanak yağışların sayesinde göle kısa sürede yaklaşık 32 milyon metreküp su takviyesi sağlandı. Bu artış, Sakarya’nın yaklaşık 4-5 aylık içme suyu ihtiyacı anlamı taşırken, suyun kalitesi ve çözünmüş oksijen miktarı da büyük oranda arttı.

sapanca-golunde-1.jpg

“TARİHTEKİ EN FAZLA YAĞIŞ MİKTARINI KAYDETTİK”

Yağışların etkisini ve gölün son durumunu değerlendiren SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, "Geçtiğimiz günlerde şehrimizin tarihinde ölçülmüş en fazla yağış miktarını kaydettik. Oluşan taşkınların yanında Sapanca Gölü’ndeki ciddi artış bizi çok mutlu etti. Su kotumuz 31 metre 54 santim seviyesine yükseldi. Yağışlı mevsimin başındayız; amacımız gölü maksimum seviyeye ulaştırıp ekosistemi canlı tutmak” dedi.

sapanca-golunde-2.jpg

Gölden su alımını minimuma indirmek için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ve su kalitesinin titiz bir şekilde takip edildiğini vurgulayan Sakallıoğlu, "Gölümüzü besleyen derelerin yanı sıra Yuvacık ve Akçay barajlarındaki seviyenin artması gölden su kullanım ihtiyacımızı en aza indirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’ın yönlendirmesiyle gölü koruma odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sapanca Gölü bizim göz bebeğimiz. 9 farklı noktadan periyodik numuneler alıyor, hem su üstünde hem de su altında uzman ekibimizle su kalitesini anlık takip ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN