Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, merakla beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili "Önümüzdeki haftanın günlerinde Memur-Sen masada olacak, orada (3600) müzakere edeceğiz, 3600’ü de en adil bir şekilde düzenleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen 30'uncu Yıl Vefa Buluşması, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldı.

Bakan Bilgin, konuşmasında Türkiye'nin demokratikleşme sürecine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bugün bu aşamaya geldiyse az gelişmişlik zincirini parçalayıp kalkınma sürecinde ileriye doğru hamleler yapıyorsa bunun arkasında Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecinde attığı mesafe var. Türkiye, demokratikleşme sürecinde çok önemli mesafeler katetmiştir.

'BAŞKANLIK SİSTEMİ DEMOKRATİKLEŞMEDE ÖNEMLİ BİR ADIM'

Başkanlık sisteminin demokratikleşme sürecinde tarihi bir adım olduğunu düşünüyorum çünkü parlamenter sistem, milletin iradesinin meclise yansımasını engelleyen bir yapı içerisinde. 'Vesayet rejimi' dediğimiz şey militarist bir rejimdir. Milli Güvenlik Kurulu salonunda başbakana omuz atan ahlaksızların bulunduğu bir yerdir. 'Parlamenter rejime dönelim, güçlendirilmiş parlamenter rejime dönelim' diye utanmadan söyleyenler var. İnsan utanır. Türkiye’deki parlamenter rejim, militaristliğin gölgesinde millet iradesini hapseden bir rejimdi. Türkiye, başkanlık sistemiyle bunu yıkmıştır."

'3600 TOPLANTISI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA'

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge konusuyla ilgili de şöyle konuştu:

"Bizim ağırlıklı olarak sosyal politika tedbirlerini, sosyal politika uygulamalarını yaygınlaştırmamız lazım. Elbette bu sürecin başka problemleri var; ama çok şükür biz özellikle toplu sözleşmelerimizde, asgari ücret belirlenmesinde, memur ücretlerinin, emeklilerin ücretlerinin düzenlenmesinde bu konuda Türkiye imkanlarını sonuna kadar zorlamıştır. Yıllık enflasyonun yüzde 36 olduğu dönemde, biz 6 aylık zammı yüzde 31 olarak verdik. Önümüzdeki temmuzda da yeniden toplu sözleşme, enflasyon farkı ve sosyal refah farkını dikkate alan çalışmaları yapacağız.

Yaptığımız toplu sözleşmede çok önemli bir başka şeyi kayıt altına aldık. Önümüzdeki hafta da toplantısını yapacağız, 3600 meselesinin. Önümüzdeki haftanın günlerinde Memur-Sen, o toplu sözleşmeye imza koyan sosyal ortağımız olarak o masada olacak, biz orada müzakere edeceğiz. 3600’ü de en adil bir şekilde çalışanların hukukunu, hakkını ve emeklerini gözeten bir şekilde düzenleyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN