Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in evinin havuzunda meydana gelen elektrik kaçağına müdahale ettiği sırada akıma kapılarak ağır yaralanmasının ardından başlatılan soruşturma genişletilerek sürüyor.
Ferdi Zeyrek'in tedavisi 34. saatte devam ediyor
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un verdiği bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 1 başsavcıvekili ve 2 savcı görevlendirildi.
Olay sonrası elektrik ve makine mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti ile itfaiye personelinin yaptığı ilk teknik incelemelerde, havuz tesisatında ve koruma sistemlerinde elektrik kaçağına yol açan teknik arızanın bulunduğu tespit edildi.
Bilirkişi raporlarının hazırlanmasına yönelik çalışmalar titizlikle devam ederken, soruşturma kapsamında ilk etapta havuzun bakım ve onarımından sorumlu kişiler ile olay yerine ilk müdahaleyi gerçekleştiren itfaiye personellerinin de aralarında yer aldığı toplam 12 kişinin bilgisine başvuruldu. Ayrıca 2 kişi şüpheli sıfatıyla ifadeye alındı.
Adalet Bakanı Tunç, soruşturmanın olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, olası ihmal ya da kusurların belirlenmesi amacıyla sürdürüldüğünü belirterek, “Tüm deliller dikkatle değerlendirilmektedir. Hastanede tedavisi devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.
