Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltında

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltında

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte 13 kişinin irtikap iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Özcan, jandarma tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Tanju Özcan, gözaltına alınma süreciyle ilgili yaptığı ilk paylaşımda sadece jandarma tarafından alıkonulduğu bilgisini verirken, kısa süre sonra paylaştığı ikinci mesajda işlemin gerekçesine dair iddialarda bulundu.

Özcan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Memleketimde binlerce öğrenciye burs verildiği için gözaltına alındım. BU BENİM İÇİN ONURDUR!"

13 GÖZALTI

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan resmi açıklama yapılmazken NTV'nin edindiği bilgilere göre, Özcan'ın da aralarında olduğu 13 şüpheli rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Özcan'ın gözaltına alınmasına partisinden tepkiler geldi.

"BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, şunları kaydetti:

"Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın sabahın erken saatlerinde jandarma baskınıyla gözaltına alınması, hukukun değil, talimatlı yargının açık bir siyasi operasyonudur. Aylardır partimize ve seçilmiş belediye başkanlarımıza karşı yargıyı bir sopa olarak kullanan tükenmiş iktidar, bu nafile kumpaslarla bizi sindirebileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Hukuksuzluğunuza da baskılarınıza da boyun eğmeyeceğiz."

"ZULMÜNÜZ ARTSIN Kİ TEZ ZEVAL BULASINIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından tepki göstererek şunları söyledi:

"Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın gözaltına alınması kabul edilemez bir siyasi operasyondur. Yeri belli, makamı belli, halkın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanını çağırmak yerine jandarmayla gözaltına almak; hukukun gereği değil, gözdağı verme çabasıdır. Sandıkta yenemeyenlerin, yargı sopasıyla itibarsızlaştırma girişimidir. Ama bilinmelidir ki halkın iradesi ne baskıyla ne de algı operasyonlarıyla sindirilir. Zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız."

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN