Erdoğan'ın G20'de temasları sürüyor: Biden'dan Bali'de F-16 sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'de gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi. Biden, görüşme esnasında Erdoğan'a F-16 desteğinin süreceği sözünü verdi.

Bu yıl Endonezya'nın başkanlığını yürüttüğü G20'nin Liderler Zirvesi, "Birlikte Toparlanma Daha Güçlü Toparlanma" ana temasıyla 15-16 Kasım'da Bali'nin güneyinde yer alan Nusa Dua Yarımadası'nda düzenleniyor. G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine de katıldı.

PRENS SELMAN İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü. İki lider, basına kapalı olarak bir araya geldi.

BIDEN İLE GÖRÜŞME

Erdoğan, ardından ABD Başkanı Joe Biden ile de basına kapalı olarak ikili görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.

2-005.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden

Endonezya'ya gitmeden önce İstanbul'da gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Erdoğan, FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi ile ilgili soruya, "Sayın Biden ile bir görüşme durumumuz olursa bunu da yine kendisi ile konuşacağız" yanıtını vermişti.

MACRON İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de bir araya gelerek baş başa görüştü.

3-003.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron

Erdoğan, Macron'a tahıl koridorunun yoğun çabalarla yeniden işlemeye başladığını, mutabakatın devamı için AB'nin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

1-007.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Meloni

MELONİ İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak, İtalya'nın yeni Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Gezide Erdoğan'a; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN