Davutoğlu: Bu artık cehalet değil ihanettir

Davutoğlu: Bu artık cehalet değil ihanettir

Dolar/TL'nin 13 lirayı aşması üzerine Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına atıfta bulunarak, "Milletimizi gerçek ekonomik Kurtuluş Savaşı başlatmaya çağırıyorum" dedi. Bu kapsamda CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşen Davutoğlu, yarın da İYİ Parti lideri Akşener'le bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bakanlar Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor.

Düşük faiz kararlılığına ilişkin açıklamalar sonrası dolar/TL'de tarihi zirve gün içinde yeniden güncellendi.

Dolar/TL günlük yüzde 14 yükselişle 13,4539 seviyesini görerek rekor tazeledi. Euro/TL de 15,1643'e çıkarak zirvesini yeniledi.

Türk Lirası salı günü gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu.

DAVUTOĞLU: GERÇEK KURTULUŞ SAVAŞI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, doların 13 seviyesini aşmasının ardından Twitter hesabından 'Bu artık cehalet değil ihanettir!' diyerek paylaşımda bulundu.

Davutoğlu, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız" açıklamalarına atıfta bulunarak, halkı 'gerçek ekonomik kurtuluş savaşı' başlatmaya çağırdı.

Bu kapsamda, bu akşam saat 17.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 14.30'da da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğini açıkladı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Bu artık cehalet değil İHANETTİR! Bu ihanete karşı tüm siyasi parti liderlerini ve aziz milletimizi gerçek ekonomik Kurtuluş Savaşı başlatmaya çağırıyorum. Bu çerçevede ilk görüşmem bugün 17:00'de Sn. Kılıçdaroğlu'yla. İkinci görüşmem yarın 14:30'da Sn. Akşener'le olacak."

KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bu kapsamda ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Ahmet Davutoğlu yarın da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN