Erdoğan'ın 'evlenin' tavsiyesine sert tepki: Gençler işsizken nasıl aile kursun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere 'erken evlenme' ve 'en az üç cocuk yapma' tavsiyesini eleştiren DEVA Partisi lideri Babacan, ''Lafa gelince gençlere nasihatlarda bulunuyorsunuz da siz gençlerin geçimini ailesinden aldığı harçlıklarla sürdürmeye çalıştığını görmüyor musunuz? Durum buyken gençler nasıl aile kursun? Siz ekonominin çarklarını bozduğunuz için gençler şu anda iş bulamıyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, babalar gününde buluştuğu gençlere, 'Şimdi yeni moda başladı. 30 yaştan önce ne erkekler evleniyor, ne kızlar evleniyor' diyerek gençlere 'erken evlenme' ve en az üç çocuk yapma tavsiyesinde bulunmuştu. DEVA Partisi lideri Ali Babacan partisinin Afyonkarahisar'da İlçe Başkanlığı Binası açılışında konuştu. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Babacan, Erdoğan'ın 'evlenin' söylemine sert tepki gösterdi.

Babacan, ''Lafa gelince gençlere nasihatlarda bulunuyorsunuz da siz gençlerin geçimini ailesinden aldığı harçlıklarla sürdürmeye çalıştığını görmüyor musunuz? Durum buyken gençler nasıl aile kursun? Siz ekonominin çarklarını bozduğunuz için gençler şu anda iş bulamıyor. Siz ekonominin çarklarını bozduğunuz için gençler şu anda iş bulamıyor'' dedi.

'ÇİFTÇİMİZ BORÇ ÜSTÜNE BORÇ; FAİZ ÜSTÜNE FAİZ ÖDÜYOR'

Babacan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Siyasetin bir laf üretme kısmı vardır bir de iş üretme kısmı vardır. Biz neyi nasıl yapacağımızı açıkça vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Eylem planlarımız hem takvime bağlıyoruz hem de bütçe planı yapıyoruz. Yaklaşık 20 alanda eylem planı açıklayacağız bunların ilk adımı tarımda. Tarım'ın stratejik alanda bir sektör olduğunun farkındayız Ülkemizde herkesin sağlıklı güvenli ve dengeli beslenmesini hedefliyoruz. İktidara geldiğimizde kısa vadede ilk 90 günde çiftçimize mazotun ÖTV'sini iade ediyoruz. Gübre maliyetinin yarısını kadar çiftçimize iade ediyoruz. Çiftçimizin kredi ödemelerinin ilk taksitini 2 yıl sonra başlayacak. Borç üstüne borç faiz üstüne faiz ödüyor çiftçimiz. Türkiye'nin boş polemiklerle zaman kaybedecek tek zaman yok. Hamasetle, kuru lafla, boş kavgalarla vakit kaybetmeden göreve teslim olmaya hazırlanıyoruz. DEVA Partisi milletin iradesini her şeyin üstünde tutan partidir. DEVA hukuk devletinden hukukun üstünlüğünden vazgeçmeyenlerin partisidir.

'GENÇLER İŞSİZKEN NASIL AİLE KURSUN'

Gençlerimiz işsiz. Üstelik iş bulma hayallerini de yitiriyorlar. Yazıktır bu ülkenin gençlerine. Peki hükümet ne yapıyor? Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı her fırsat bulduğunda gençleri evliliğe çağırıyor. Cumhurbaşkanına buradan seslenmek istiyorum. Lafa gelince gençlere nasihatlarda bulunuyorsunuz da siz gençlerin geçimini ailesinden aldığı harçlıklarla sürdürmeye çalıştığını görmüyor musunuz? Çalışma hayatına giren gençlerin çok çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda olduklarını görmüyor musunuz? Durum buyken gençler nasıl aile kursun. Siz ekonominin çarklarını bozduğunuz için gençler şu anda iş bulamıyor. Onun için gençler eve hapsoluyor. Her 4 gençten 1'i ne okulda ne de işte. Evde evde. Ev gençleri diye bir toplum kesimi oluştu bu ülkede. Daha çok gece yaşayan gündüz uyuyan bir nesil. Niye?Çünkü gündüz de anne babasıyla muhattap olmak istemiyor.

'SORUMLULUĞU HİÇ BAŞKA YERLERDE ARAMAYIN, SORUMLULUK SİZDE'

Yönettiğiniz ülkede gençler odalarından çıkamıyor. Yönettiğiniz ülkede gençler umutsuz, gençler, umutsuz, gençler korkuyor. Sorumluluğu hiç başka yerlerde aramayın. Öyle sağa sola sorumluluğu atmaya çalışmayın. Bakanları ortadan kaybederek, gece yarısı kararnameleri ile birilerini görevden alarak siz sorumluluktan kaçamazsınız. Çok istedi çok. Tek yetkili olayım aynı anda her şeyi yapayım dedi. Ama siz tek yetkiliyseniz tek imza ile ülkeyi yönetiyorsanız aynı zamanda tek sorumlu olduğunuzu da kabul etmek zorundasınız. Tek hesap verme makamında olan kişi olduğunuzu da kabul etmek zorundasınız. Öyle ya ama yok bütün yetkiyi üzerimde toplayayım problem çıktığı zaman bakan değiştir, bürokratı görevden al. Öyle bir şey yok. Sorumluluk sizde.

Yakınlarda ekonomik veri açıklandı. Son 20 yıldır ilk kez gayrimenkul yatırımları dışında uluslararası doğrudan yatırımlar Türkiye'de eksiye düştü. Nisan sonu itibarıyla 12 aylık birikimli tutar tam 867 milyon dolar. Bu ne demek biliyor musunuz? Ben hükümete göreve başlamadan önce 2002'den önce bu ülkeye doğrudan sermaye girişi yıllık ortalama 1 milyar dolardı. Biz bunu aldık tam 22 milyar dolara çıkarttık. Hem kendi insanımız hem uluslararası yatırımcı Türkiye'ye geldi harıl harıl yatırım yaptı.

Gençlerimizin istihdama katılmaları için güven gerekiyor en önemlisi hukuk gerekiyor. Güven güven güve.. Bunun için de hukuk devleti. DEVA iktidarında haksızlık, işsizlik, hukuksuzluk değil bolluk akacak refah akacak. Biz halkın emanetini almaya hazırız.

"ÜLKE HER ALANDA EKSİDE"

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda buluna Babacan, ülkedeki yatırımların eksiye düştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

İktidarı tebrik ediyorum. Tam bir hayırsız evlat gibi, bıraktığımız mirası yok ettiler. Ülke her alanda ekside.

Ekteki grafikte gördüğünüz gibi son yirmi yıldır ilk kez gayrimenkul hariç doğrudan yatırımlar -867 milyon dolar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN