Türkiye garantör ülke olur mu? Zirve sonrası Çavuşoğlu'ndan açıklama

Türkiye garantör ülke olur mu? Zirve sonrası Çavuşoğlu'ndan açıklama

Antalya'da bir araya gelen Rusya-Türkiye-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından Bakan Çavuşoğlu, basın toplantısı düzenledi. Ateşkes kararının çıkmadığı toplantıda tarafların bir araya gelmesinin önemli bir adım olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, 'Türkiye garantör ülke olur mu?' sorusuna da yanıt verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, iki ülke arasında başlayan savaşın ardından ilk kez bugün Antalya'da bir araya geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen toplantıdan ateşkes kararı çıkmadı.

İki ülke bakanlarının yaptığı basın toplantısının ardından Çavuşoğlu da açıklamalarda bulundu. Tarafların bir araya gelmiş olmasının önemine vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, "Toplantının liderler düzeyinde de gerçekleşmesi Ukrayna Dışişleri Bakanı, Zelenskiy'nin buna hazır olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı da Putin'in buna prensip olarak karşı olmadığını belirtti" ifadelerini kullandı.

'ANTALYA BİR BAŞLANGIÇ'

Antalya zirvesinin bir başlangıç olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "İki taraf isterse Türkiye yine ev sahipliği yapar. Ukrayna'nın Türkiye'nin garantör ülke olması yönünde talebi var, bunu iletti" dedi.

Toplantının liderler düzeyinde gerçekleşmesinin de dile geldiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Tüm zorluklara rağmen medeni bir toplantının gerçekleştiğini söyleyebilirim" diye konuştu.

TÜRKİYE GARANTÖR OLUR MU?

İnsani koridorların hiçbir engelle karşılaşmadan açık tutulması gerektiğini vurguladıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Siyasi düzeyde ilk toplantıydı. Elbette bu toplantıdan tüm sorunların çözülmesini kimse beklemiyordu ama böyle bir başlangıcın da yapılması gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, gelecekte de böyle toplantıların gerçekleşeceğine yönelik umutlarının arttığını kaydederek, "Rusya ile Ukrayna arasında müzakere ettikleri birçok unsur var. Böyle durumda Ukrayna bazı ülkelerin garantör olmasını istiyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye'dir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN