Erdoğan, Şara ile bir araya geldi! Suriye'ye gereken desteği vereceğiz

Erdoğan, Şara ile bir araya geldi! Suriye'ye gereken desteği vereceğiz

Suriye lideri Ahmed Şara, başkent Ankara'ya geldi. Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şara görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Türkiye olarak nasıl en umutsuz ve zor günlerinde Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmadıysak yeni dönemde de kendilerine gereken desteği vereceğiz." dedi. Şara ise " Suriye halkı Türkiye'nin duruşunu hiçbir zaman unutmayacak" ifadelerini kullandı.

Suriye lideri Ahmed Şara, ilk kez Türkiye'ye geldi. Şara, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 17.00 itibarıyla basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 4 saat sürdü. Erdoğan ve Şara ikili görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.

sara2

Toplantıda ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Sadece Suriye'de değil tüm bölgemizde yeni bir sayfa açılmıştır. Suriye halkı kendi geleceklerini belirlemede artık gerekli iradeye sahiptir. Türkiye olarak nasıl en umutsuz ve zor günlerinde Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmadıysak yeni dönemde de kendilerine gereken desteği vereceğiz." dedi.

Suriye lideri Şara ise davetten dolayı Erdoğan'a teşekkür ederek "Suriye halkı Türkiye'nin duruşunu hiçbir zaman unutmayacak. Kurtuluş Savaşı'nda Türk kanı ve Suriye kanı birleşerek başarı getirdi. Türkiye- Suriye ilişkileri geçmişe dayalıdır. Her şeye rağmen iki ülke arasında ilişki her zaman güçlüdür." ifadelerini kullandı.

erd4

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Suriye'nin yiğit evlatları zalim rejime ve destekçilerine karşı mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedi. Sonunda zafer 8 Aralık tarihi itibariyle Suriye halkının oldu. Öncelikle aziz kardeşim Ahmed Şara'yı ve onun şahsında tüm Suriye halkını mücadeleleri, zaferlerinden ötürü tebrik ediyorum.

"BÖLGEMİZDE YENİ BİR SAYFA AÇILDI"

Sadece Suriye'de değil tüm bölgemizde yeni bir sayfa açılmıştır. Suriye halkı kendi geleceklerini belirlemede artık gerekli iradeye sahiptir. Türkiye olarak nasıl en umutsuz ve zor günlerinde Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmadıysak yeni dönemde de kendilerine gereken desteği vereceğiz.Tarihi nitelikteki bugünkü ziyareti ülkelerimiz arasında daimi dostluk ve işbirliği döneminin başlangıcı olarak görüyorum.

"SURİYE HALKI TÜRKİYE'NİN DURUŞUNU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAK"

Şara'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Sayın Erdoğan'a davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Suriye halkı Türkiye'nin duruşunu hiçbir zaman unutmayacak. Kurtuluş Savaşı'nda Türk kanı ve Suriye kanı birleşerek başarı getirdi. Türkiye- Suriye ilişkileri geçmişe dayalıdır. Her şeye rağmen iki ülke arasında ilişki her zaman güçlüdür. Bütün alanlarda iş birliğine gidelim ve stratejik hedeflerimizi ortaya koyalım. İki ülkenin hem güvenliğine hem de istikrarına faydalı olacak şekilde planlar yapalım. İsrail'e uluslararası baskıların uygulanması lazım. Türkiye ile yeniden ticareti canlandıracağız. Alt yapının tekrar yapılandırılmasını, Suriye'nin tekrar ekonomik olarak ayağa kalmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanını Suriye'ye davet ediyorum."

basliksiz-21

erd5

YORUMLAR (10)
10 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN