Erdoğan: Taliban'ı kapsayıcı bir yönetim kurmaya yönlendirmeliyiz

Erdoğan: Taliban'ı kapsayıcı bir yönetim kurmaya yönlendirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan gündemiyle toplanan G20 zirvesinde konuştu. Erdoğan, G20 bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulması gerektiğini söyleyerek, Türkiye'nin de bu grubun başkanlığını yapması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan gündemiyle bir araya gelen G 20 Olağanüstü Liderler Zirvesin'de konuştu.

Erdoğan konuşmasında Taliban'la diyalog kanallarının korunması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Afganistan için G20 bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulmasını öneriyorum. Türkiye olarak bu grubun başkanlığına da talibiz.

Afganistan'da güvenlik ve istikrarın bir an önce sağlanması sadece bölgesel değil düzeyde uluslararası ölçekte de kritik önemdedir.

Uluslararası toplumun Afgan halkına sırtını dönme, bu ülkeyi kendi kaderine terk etme lüksü yoktur.

Afganistan'da diyalog kanallarını açık tutarak Taliban'ı kapsayıcı bir yönetim kurmaya yönlendirmeliyiz. Ülkede giderek derinleşen siyasi kriz sebebiyle Afgan halkıyla birlikte olmamız gerekiyor...

Kabil Havalimanı'nda 26 Ağustos'ta gerçekleşen DEAŞ terör saldırısının ardından Afganistan'da terör tehdidi devam etmektedir.

Afganistan'da Taliban'ın kurduğu geçici hükümet henüz gereken kucaklaşmayı gösteremedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN