Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden G-20'de görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden G-20'de görüşecek

ABD Başkanı Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 zirvesinde bir araya gelecek. BM Zirvesi için gittiği ABD'de, Biden'la görüşemeyen Erdoğan'ın Soçi yolculuğu öncesinde görüşme tarihinin netleşmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim sonunda Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekim sonunda Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşeceği öğrenildi.

İki liderin görüşme tarihinin netleşmesi Rusya lideri Putin'le yapılacak yüz yüze görüşme öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

ERDOĞAN, 'GİDİŞ HAYRA ALAMET DEĞİL' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM zirvesi için gittiği New York’ta, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme gerçekleştirememişti. ABD’de gazetecilerin konu hakkındaki sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Temennim odur ki iki NATO ülkesi olarak birbirimizle hasmane değil, dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil. Benim Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak yaklaşık 19 yıllık yöneticilik hayatımda Amerika ile olan münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ YARIN

Öte yandan geçtiğimiz cuma günü açıklama yapan Erdoğan, yarın gerçekleşecek Putin görüşmesi için yine ABD'den bahsederek "Sayın Putin'den beklentilerim çok farklı. Suriye2 de rejim, ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Burada bir dost ülke olarak da Sayın Putin'den, Rusya'dan bir dayanışma gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. ABD, Suriye ile ilgili de pek ilintili değil. Burada İran var, Rusya var, biz varız. Buradaki hakikaten, orayı da bir barış havzası haline dönüştüreceksek, bunu görüşmemiz şart" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (10)
10 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN