Erdoğan'dan muhalefete mülteci tepkisi: Siz ne derseniz deyin biz sahip çıkacağız

Erdoğan'dan muhalefete mülteci tepkisi: Siz ne derseniz deyin biz sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunanları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği 'Türkiye'nin Gücü Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Biz muhacirlik ve ensar bilen kültürün mensubuyuz" diyen Erdoğan, "Suriye'den gelen kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunanları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen 'Türkiye'nin Gücü Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tartışmalara neden olan Suriye'den gelen mültecilerle ilgili açıklama yaptı.

"Biz muhacirlik ve ensar bilen kültürün mensubuyuz" diyen Erdoğan, muhalefete tepki gösterdi. Erdoğan, "Suriye'den gelen kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. MÜSİAD yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin Gücü Özel Ödülü'nü köklü dayanışmamızın, dava arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak ömrüm boyunca iftiharla taşıyacağım. Hakkı verilen her başarının hayatta daha büyük başarıların önünü açtığını yakinen biliyoruz. Aynı şekilde 9 farklı dalda ödülleri takdim edilen değerli temsilcilerimizi de tebrik ediyorum. Kimi muhalefet aktörlerinin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bu dönemde bu tören çok önemlidir.

11-001.jpg

Ülkemizin üretimine, ihracatına katkı sağlayan cesur isimlerin ödüllendirilmesini anlamlı buluyorum. Esasen bugün ödül tevcih ettiğimiz isimler Türkiye'nin yazdığı başarı hikayesinin kahramanlarından küçük bir örnektir. Vatanımızın dört bir yanında aralarında kadınlarımızın gençlerin olduğu on binlerce insanımız benzer başarılara imza atıyor.

Üretimini ülkemizde gerçekleştireceğimiz 919 yüksek teknoloji ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik.

İŞ DÜNYASININ YOLU AÇIKTIR

Yerli ve yabancı müteşebbislerin yatırım iştahı sürekli artıyor. 2021 yılını 225 milyar dolar ihracatla kapatıp bu yıl için daha büyük hedefler belirledik. Yıl sonu hedefimiz olan 250 milyar dolara emin adımlarla ilerliyoruz. Kim ne derse desin, başarı çıtasını sürekli yukarıya taşıyan iş dünyasının yolu açıktır.

Büyük ve güçlü Türkiye sevdalısı iş adamlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Başlatmış olduğumuz teknoloji odaklı sanayi projemizle başarıya kilitlenmiş durumdayız. Yerlileştireceğimiz 919 teknolojili ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik.

MUHALEFETE MÜLTECİ TEPKİSİ

Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Ülkemize hicret eden ama Suriye ama Afganistan ama Irak, İran, fark etmiyor. Biz, muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Bizim kapımız açık onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin kucağına atmayacağız. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız.

12-001.jpg

RİZE ARTVİN HAVALİMANI

Benim artık Artvinli, Rizeli vatandaşımı İstanbul'dan uçakla 1 saat, 45 dakikada Rize Artvin Havalimanına inecek. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 havalimanı vardı, şimdi 57 tane havalimanı var. 81 vilayetimizin tamamında üniversitemiz var. Sadece şehir hastanesi olarak söylüyorum, 19 tane var. Yapımları da devam ediyor. Büyük ilçelerimizde hastanelerin yapımları da devam ediyor. Bunlar olmasa biz koronavirüs belasını atlatabilir miydik? Karadeniz'deki doğal gazı ülkemizin sistemine bağlamak için yoğun çaba harcıyoruz. Göreve geldiğimizde böyle gemilerimiz yoktu. Şimdi kendi sondaj ve araştırma gemilerimiz var. Asgari ücretten, emekli ve memur ücretlerine kadar her alanda insanımızı koruyacak adımlar atıyoruz. Gelir ve damga vergilerini de işverenlerimizi korumak için kaldırdık. 450 TL avanta sağlayarak devlet olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik.

13.jpg

FIRSATÇILARLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari şekilde etkilenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ekonomide yakaladığımız ivmeyi artırmanın peşindeyiz. İnsanımızın işini, aşını ve mal emniyeti garanti etmek istiyoruz. Serbest piyasa ekonomisi içinde gayri ahlaki yönlerle milletimizin ekmeğine kan doğrama peşinde olan fırsatçıları görüyoruz. Bunlarla mücadeleyi sürdürüyoruz. Kabine'de bunları konuşacağız, alınacak hukuki, idari önlemlerin kararlarını alacağız. Süratle de hayata geçireceğiz

Vatandaşımızın ve işletmelerimizin kesintisiz enerjiye en uygun fiyatlarla erişimi için tüm imkanları seferber etmiş durumdayız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (110)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
110 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN