Erdoğan'dan Soçi'deki Putin görüşmesinden ilk açıklama

Erdoğan'dan Soçi'deki Putin görüşmesinden ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'deki Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde "Suriye'de barış Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı" dedi. Erdoğan ayrıca Türkiye-Rusya ilişkilerine ilişkin olarak da "bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi Soçi'deki görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce planladıkları yüz yüze görüşmeyi gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rus basınına göre, görüşmenin basına açık kısmında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile ilgili, “Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı” dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin de, “Türkiye ile görüşmelerimiz kimi zaman zor geçiyor, ancak her zaman pozitif bir sonuçla bitiyor, uzlaşı bulmayı öğrendik” açıklaması yaptı.

Erdoğan, "Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var" dediRus medyasına göre, Erdoğan’a Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

ERDOĞAN TURİZM DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan, mevkidaşına, “turizm açısından verdiği destek için” teşekkür etti ve “Rusya vatandaşlarının bu dönemde ülkemizde dinlenmeyi tercih ettikleri için minnettarız” dedi.

“AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ İLK BLOĞU 2022’DE AÇILABİLİR”

İki lider, Mersin’de yapılan Akkuyu Nükleer Santrali’ni de ele aldı. Erdoğan, “Santralin ilk bloğunun 2022'de açılabileceğini söyledi ve “İnşaat plana göre gidiyor. Nükleer santralin inşaatının belli bir zamanda tamamlanacağı bilgisi verildi. Önümüzdeki yıl bu nükleer santralin ilk bloğunu açacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

"BÜYÜK PROJELER DEVAM EDİYOR"

Putin, “Rusya ve Türkiye, pandemiden kaynaklanan ticaret kaybını telafi etmekle sınırlı kalmadı, ticaret hacmini büyüttüler de. Türkiye’nin Rusya yatırımları toplam 1.5 milyar, Rusya’nın Türkiye yatırımları 6.5 milyar dolara ulaştı. Büyük projelerin hepsi planlı şekilde devam etmektedir” değerlendirmesi yaptı.

Putin, TürkAkım ile ilgili de, “Avrupa doğalgaz pazarında sallantılı bir dönemden geçiliyor, ancak Türkiye, TürkAkım’ın devreye girmesinin ardından kendini güvende hissediyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN