Erdoğan'dan UAD'nin İsrail kararı için ilk açıklama: Memnuniyetle karşılıyorum

Erdoğan'dan UAD'nin İsrail kararı için ilk açıklama: Memnuniyetle karşılıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UAD'nin İsrail'in soykırım davasındaki kararına ilişkin olarak açıklamada bulundu. Kararı değerli bulduğunu söyleyen Erdoğan, “Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail aleyhine Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili aldığı ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Erdoğan, Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayarak Türkiye'nin sürecin takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında, Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan bu kararın, İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeksizin gerçekleştirdiği saldırıların son bulmasına vesile olmasını umduğu ifade edildi. Erdoğan, Türkiye'nin ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun sağlanması adına tüm gücüyle çalışmaya ve Filistinli kardeşlerin yanında olmaya devam edeceğini dile getirdi.

İşte Erdoğan'ın o açıklaması:

Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan bu kararın; İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden gerçekleştirdiği saldırılarının artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz.

Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN