Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lütfi Arıboğan hakkında, terör örgütüne yardım suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Arıboğan’ın cezalandırılmasının istendiği dosya kapsamında İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.
İDDİANAME MAHKEMEYE SUNULDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Arıboğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun 220’nci maddesinin 7’nci fıkrasında yer alan “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan cezalandırılması talep edildi.
2011’DEKİ ŞİKE SORUŞTURMASIYLA BAĞLANTILI DOSYADA İFADE VERMİŞTİ
Arıboğan, kamuoyunda 2011’deki futbolda şike soruşturması olarak bilinen süreçte yaşanan usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 25 Aralık 2025’te ifade vermişti.
Aynı soruşturma çerçevesinde eski TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Ahmet Gülüm ve avukat İlhan Helvacı da ifadeye çağrılmıştı. Savcılık, dört kişinin, FETÖ mensubu kamu görevlilerince yürütüldüğü öne sürülen soruşturma ve kovuşturmalarda Mehmet Baransu ile bağlantılı şekilde işlem yaptıkları şüphesi üzerinde durmuştu.
ARIBOĞAN HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI VERİLMİŞTİ
İfade işlemlerinin ardından Arıboğan ve Helvacı, adli kontrol uygulanması talebiyle hâkimliğe sevk edilmişti. Mahkeme, iki isim hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla imza verme yükümlülüğünü içeren adli kontrol kararı vererek serbest bırakılmalarına hükmetmişti. Köksal ve Gülüm ise ifadelerinin ardından serbest kalmıştı.
Arıboğan hakkındaki iddianamenin hazırlanmasıyla birlikte dosya yargı aşamasına taşındı. Suçlamalara ilişkin nihai karar, yargılama sonucunda verilecek.

