Son dakika! Gergerlioğlu akşam saatlerinde tahliye edilecek

Son dakika! Gergerlioğlu akşam saatlerinde tahliye edilecek

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 'infazın durdurulması' kararı verdi. AYM'nin hak ihlali kararı verdiği HDP’li Gergerlioğlu'nun tutuksuz yargılanmak üzere akşam saatlerinde tahliye edilmesi bekleniyor.

Son dakika haberi... Milletvekilliği düşürüldükten sonra cezaevine gönderilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Anayasa Mahkemesi'nin verdiği (AYM) 'hak ihlali' kararı bugün öğlen saatlerinde yerel mahkemeye gönderilmişti.

Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan karar sonrası mahkeme Gergerlioğlu hakkında 'infazın durdurulması' kararı açıkladı. Bu karar sonrası Gergerlioğlu'nun akşam saatlerinde tahliye olması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP), mücadelelerinin sonuç verdiğini ve Gergerlioğlu'nu karşılamak üzere Sincan'a gideceklerini duyurdu.

HDP'nin açıklaması şöyle:

“Adalet mücadelemiz sonuç verdi. AYM kararı sonrası Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi. Milletvekillerimiz, yöneticilerimiz ve partililerimizle Sincan’a vekilimizi karşılamaya gidiyoruz”

Karar öncesinde ne yaşanmıştı?

Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülüp cezaevine gönderilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu geçen hafta sonuçlandırmıştı. Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu'nun 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı' ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının' ihlal edildiğine karar vermişti. AYM'nin Gergerlioğlu hakkında verdiği 'hak ihlali' kararı, bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Yerel mahkeme de Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN