Son dakika! Hakkari'de mühimmat patladı: 7 asker şehit, 25 asker yaralı

Son dakika! Hakkari'de mühimmat patladı: 7 asker şehit, 25 asker yaralı

Son dakika haberi... Hakkari’de karakolda patlama meydana geldi. Irak sınırındaki Ortaklar karakolunda arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu, 25 asker de yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada 7 askerin patlama nedeniyle şehit olduğunu, 25 askerin ise yaralandığını açıkladı. Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki patlamada yaralanan askerlerin tedavi altına alındığını ifade eden Erdoğan, şehit askerlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Olay, saat 17.00  Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesindeki karakolda meydana geldi. Arızalı mühimmatın patlaması nedeniyle 7 asker şehit olurken, 25 asker de yaralandı. Konuyla ilgili  Hakkari Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır" denildi.

YARALILAR, HAKKARİ VE YÜKSEKOVA'DAKİ HASTANELERE KALDIRILDI

Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyündeki Süngü Tepe üs bölgesindeki karakolda arızalı mühimmatın patlaması sonucu yaralanan askerler, patlama bölgesinde helikopterle Yüksekova ve Hakkari'ye getirildi.

Yaralı askerler, helikopterde indirildikten sonra hazır bekleyen ambulanslarla Hakkari ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamada, yaralı asker sayısı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

18-11/09/r1.jpg

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Hakkari'de meydana gelen patlamada 26 askerin yaralandığını belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 7 askerin de kayıp olduğu bilgisi verildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı

Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği de akşam saatlerinde olayla ilgili yayın yasağı kararı verdi.

 

18-11/09/r2.jpg

HAKKARİ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN