İBB Başkanı İmamoğlu patlamanın olduğu İstiklal'de: Saksılara suç bulmak değil, saksıları çalıştırmak lazım

İBB Başkanı İmamoğlu patlamanın olduğu İstiklal'de: Saksılara suç bulmak değil, saksıları çalıştırmak lazım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası cadde de bulunan esnafları ziyaret etti. Cadde de bulunan esnaflara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlara morallerinin yüksek tutmalarını istedi. İmamoğlu, patlama sonrası cadde de bulunan çiçek saksılarına gelen yorumlara tepki göstererek," Kalkıp da bir saksıya kusur bulmak doğru bir kafa değil. Ortak akılla, saksıları bir arada çalıştırmamız lazım" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sabah saatlerinde beraberindeki belediye bürokratları ile birlikte dün Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği alanı ziyaret etti. Cadde de bulunan esnaflara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İmamoğlu, cadde de bulunan vatandaşları da selamladı.

3333.jpg

Vatandaşlara morallerinin yüksek tutmalarını isteyen İmamoğlu, kendisinin her sabah İstiklal'de olacağını söyledi. Yaraları birlikte saracaklarını ifade eden İmamoğlu, patlamanın olduğu alana karanfil bırakarak," Yüzünüz güneş açsın. Bir avuç terörist başımızı öne eğemez." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından bazı satır başlıkları şöyle:

Patlamanın olduğu cadde de kısa bir açıklama yapan İmamoğlu, "Yaralılar oldukça iyi durumda. Can sağlığı açısından bir riskleri yok. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını, yasını yaşıyoruz. Tek bir hasta yoğun bakımda tutuluyor. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Tedavileri devam eden yaralılar bir kısmı evine gönderildi. Bugün barış için huzur için buradayız. Burada durumlar normalleşene kadar her sabah buradayım. İstiklal'de barış ve huzur için buradayız. Bu süreç normalleşene kadar her sabah burada olacağım. Biz bugünlerde bir arada olmalıyız.

22.jpg

'SAKSIYA KUSUR BULMA KAFASI, DOĞRU BİR KAFA DEĞİLDİR'

"Ama kalkıpta bir saksıya kusur bulma kafası, doğru bir kafa değildir. Akşam buna müdahale etmek, ilk işmiş gibi buna bakmak doğru bir kafa değil. Biz bir arada ortak akıl ile saksılara göz koymak değilde, saksılara suç bulmak değil de, saksıları bir arada çalıştırmamız lazım. Buna göre doğru kararlar vermemiz lazım. Bunları Allah'a havale ediyorum. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanındayız. Bu konuda kararlıyız 86 milyon birlikte, beraber yaşayacağız. Bir avuç terörist başımızı öne eğemez."

'TERÖRİZME KARŞI BAŞIMIZI ASLA ÖNE EĞMEYECEĞİZ'

İmamoğlu, "Her şey güzel olacak, barış ve huzur içinde, gülerek. Her konuda, akılla, devletimizin her kurumunu birlikte çalıştırarak birlikte düşündürerek, birlikte çalıştırarak. Bugünlerde bir arada olmayı başararak o şekilde olacak. Cumhuriyete olan borcumuz da bu. Bu konuda kararlıyız. İstanbulumuzun her sıkıntılı anında merkezde, göbeğinde olacağız. Türkiye'nin 2023'te çok güzel olacağı kavramı bundan ibaret. Siyasetin diğer münakaşaları, tartışmaları polemikleri boş işler" dedi.

"Başımız sağolsun. Hepimize milletçe geçmiş olsun. kaybettiğimiz canlar hepimizi üzmüştür. 16 milyon İstanbullu başta olmak üzere, 86 milyon olarak terörizme karşı başımızı asla öne eğmeyeceğiz. Dimdik ayaktayız. Buradayız, İstanbul'umuzun göz bebeği olan istiklal Caddesi'ndeyiz. Terörizmi en yüksek seviyeden kınıyoruz. İstanbul'a, şehrimizin misafirlerine dünden daha güvenli oldukları bir ortamda ağırlamanın üzerimize düşen sorumluluğunu ortaya koyacağız. Kimse bundan kuşku duymasın. Allah milletimizi korusun. Devletimizle birlikte, beraber şekilde terörizme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN