İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan istifa etti

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan istifa etti

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medyada yaptığı basın açıklamasıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Mansur Yavaş'ı desteklediğini belirten Arslan, "Yavaş’ı çocukluğumdan beri tanırım. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir.” dedi. Arslan yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini bildirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, yerel seçimlere 'hür ve müstakil' katılım sağlayacağını açıklamasının ardından CHP ve İYİ Parti arasında başlayan gerilim giderek artıyor. Art arda üst düzey istifaların yaşandığı partiden bugün bir istifa haberi daha geldi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşım ile istifasını duyurdu. Arslan açıklamasında, İYİ Parti'nin Ankara'da Mansur Yavaş'ı desteklemeyip kendi adayıyla seçime girmesine itiraz ettiğini belirterek, "Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Yavaş’ı çocukluğumdan beri tanırım. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir." ifadelerine yer verdi.

Arslan, TBMM üyeliğini bağımsız milletvekili olarak devam ettireceğini bildirdi.

Yaşanan ihraçlar ve istifalarla İYİ Parti'nin yasama yılı başında 44 olan milletvekili sayısı Arslan'ın da istifasıyla 38'e düştü.

yuksel-arslan.jpg

Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakârlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Zira Ankara, 25 yıl boyunca kötü yönetilmiştir. Sayın Yavaş ile birlikte Türkiye’nin ve Türk dünyasının göz bebeği başkentimiz son beş yılda şeffaf, tarafsız, insan ve çevre odaklı hizmete kavuşmuştur.

Ankara’yı tarihimize yaraşır kimliğine yeniden kavuşturan çalışmalarını liyakat, adalet ve ciddiyetle yapan Sayın Mansur Yavaş, Ankaralıların yanı sıra necip milletimizin de takdirini kazanmış, gönlünde taht kurmuştur. İnsanlarımızla her zaman iç içe olan, mütevazı kişiliği ile takdir ve tasvip edilen Mansur Yavaş’ın siyasi duruşu ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin beş yıllık süreçte olumlu yönde değişen çehresi dikkate alınmalıdır. Rantın yerine üretimi ikame eden, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşım kültürünü hizmetlerine yansıtan Mansur Yavaş belediyeciliğinin kurumsallaşmasına destek verilmelidir.

'MANSUR YAVAŞ BIRAKIN KORKMAYI ÇATAL YÜREKLİDİR'

Sayın Mansur Yavaş’ı çocukluğumdan beri tanırım. Namuslu, şerefli, haysiyetli bir insan olduğunu her zaman ve her zeminde ispat etmiştir. Dün ateş çemberinden geçerken omuz omuza mücadele ettiğim Sayın Yavaş’ın gerektiği yerde gösterdiği cesareti yakinen bilirim. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir. Bu sebeple yol arkadaşlığı yapmaktan, dava arkadaşı olmaktan bahtiyarlık duyuyorum.

14 Mayıs seçimleri sonrasında İYİ Parti Ankara Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi oldum. Bana bu onuru yaşatan Sayın Genel Başkanıma, partimizin her kademesinde görev yapan yöneticilerimize, seçmenlerimize ve benimle omuz omuza siyaset yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum.

TBMM üyeliğimi bağımsız milletvekili olarak devam ettirmek üzere 21.12.2023 tarihi itibarıyla İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ankara ve İstanbul'da pazarlık yapılmış. Benim bilgim yok, yerel yönetimler başkanımızın, teşkilat başkanımızın haberi yok. Neye göre yapılmış? İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" demişti.

MANSUR YAVAŞ'TAN CEVAP

Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kendisi ve Ekrem İmamoğlu'nun korktuğu yönündeki açıklamasına, "Ben Allah'tan başka kimseden korkmuyorum. Her şeyin bir usulü vardır. Eğer 6'lı masa aday gösterirse aday olacağımı söyledim. Daha bundan net bir şey söylenemez. Bunu kurgulamak 6'lı masadaki liderlere aitti. Bunun sorumlusu ben değilim" yanıtını verdi.

'HİÇBİR ZAMAN KORKMADIM'

Akşener'e bir kırgınlığının olup olmadığı sorulan Yavaş, "Ben o konulara girmek istemiyorum; ama 'korkak' kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız. Ama bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi parti genel başkanı, 'Aday ol' diye çağırmıştır. Bu genel başkanların 'Hadi çık ortaya' demesi ile yapılacak şey değildir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair Akşener'in çok söylemeleri olmuştur. 'Biz noter değiliz, 6'lı Masa karar verecek' demiştir. Keşke bunu son ana bırakmadan, bir şekilde daha önce görüşüp farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Belki de o zaman eğer ille de benim aday olmamı istiyorsa o şekilde de önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren birisi değilim; ama açıkçası gerçekten korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Eğer milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa her şeye de aday oluruz; ama önceliğimiz kesinlikle ve kesinlikle Ankara'dır" diye konuştu.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA KRİZİ DERİNLEŞİYOR

İYİ Parti'de sırasıyla 16 Kasım'da İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 4 Aralık'ta İYİ Parti Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi olan Mithat Solgun, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 5 Aralık'ta İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi.6 Aralık'ta İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini duyurdu. 15 Aralık'ta Yİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ve son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok Genel Başkan Meral Akşener tarafından görevden alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN