Korsan çağrı merkeziyle dolandırıcılık yapan şebekeye baskın

Korsan çağrı merkeziyle dolandırıcılık yapan şebekeye baskın

İstanbul'da, açtıkları çeşitli internet siteleri üzerinden illegal ticaret gerçekleştiren ve kurdukları korsan çağrı merkeziyle dolandırıcılık yapan şebekeye eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir dolandırıcılık şebekesinin çeşitli internet siteleri açarak bu platformlardan ağlarına düşürdükleri kişilere hayali ürün satıp, sipariş veren vatandaşlara ürün göndermeden haksız kazanç elde edildiğini tespit etti.

4 İLÇEDE 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Esenyurt’ta uydukları korsan çağrı merkeziyle dolandırıcılık yapan şebeke mensuplarını tek tek belirleyen ve çalışma yöntemlerini deşifre eden siber polisi, 4 şüphelinin yakalanması için dün Arnavutköy, Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

4 ilçe ve Beylikdüzü’nde “Çağrı Merkezi” olarak kullanılan korsan iş yerine yapılan operasyonda 15 cep telefonu, bu telefonlara ait 15 sim kart, 9 dizüstü bilgisayar, 3 hard disk, 1 tablet, para sayma makinesi, av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 43 fişek ile 18 bin 500 lira para ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların, polis baskınına karşı pitbull cinsi köpekle önlem aldıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Şebekenin piyasada kaç kişiyi dolandırdıkları ve ne kadar vurgun yaptıkları ise araştırmaların sonucunda ortaya çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN