ABB, ‘imar usulsüzlüğü’ iddialarını reddetti: Bakanlıktan Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni

ABB, ‘imar usulsüzlüğü’ iddialarını reddetti: Bakanlıktan Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve ABB Meclisi’nde görev yapan 38 üye hakkında, Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi’ndeki imar planlarına ilişkin “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla soruşturma izni verdi. Karara ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise soruşturmanın, önceki dönemde yapılan usulsüz imar artışlarının engellenmesine yönelik işlemlerden kaynaklandığı savunuldu ve iddialar reddedildi.

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan 38 üye hakkında, “imar usulsüzlüğü” iddiasıyla soruşturma yapılmasına izin verdi.

Bakanlık kaynaklarına göre karar, Ankara’nın Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi’nde yaklaşık 90 hektarlık alanı kapsayan imar planlarına ilişkin yargı kararlarının uygulanmadığı iddiasına dayanıyor. Soruşturma izninin, “görevi kötüye kullanma” suçlaması kapsamında verildiği bildirildi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Kararın kamuoyuna yansımasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin ardından konuya açıklık getirme gereği duyulduğu belirtildi.

ABB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında; İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 39 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi hakkında soruşturma izni verildiğine ilişkin haberler servis edilmiştir.

İşin aslı şudur:

Söz konusu soruşturma; Melih Gökçek döneminde yapılan usulsüz imar artışlarına engel olunması nedeniyle başlatılmıştır.

Herhangi bir usulsüz imar artışı söz konusu değildir. Aksine, Dodurga bölgesine verilen usulsüz imar artışının veto edilmesine ilişkin karar, bu soruşturmanın konusudur."

“AYNI MÜLKİYE MÜFETTİŞİ BU DOSYADA DA YER ALMIŞTIR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, soruşturma izni sürecinde görev alan mülkiye müfettişiyle ilgili ciddi iddialara da açıklamasında yer verdi. Belediyenin yazılı açıklamasında, söz konusu müfettişin daha önce de Mansur Yavaş hakkında yürütülen soruşturma dosyalarında görev aldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, mülkiye müfettişine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Bu mülkiye müfettişi; daha önce de Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verilen başka dosyalarda görev almış, Melih Gökçek ile bu konuda görüştüğü iddia edilmiş ve bu nedenle Mansur Yavaş tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olan aynı mülkiye müfettişidir. Söz konusu mülkiye müfettişinin bu dosyada da yer aldığı anlaşılmıştır. Tüm hukuki itirazlarımız yapılmaktadır. Detaylı açıklama, itiraz süreci tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. Veto edilen söz konusu imar artışının muhtemel sonucunun görüntüleri de aşağıdadır."

Bazı basın yayın organlarında; İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 39 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi hakkında soruşturma izni verildiğine ilişkin haberler servis edilmiştir.

İşin aslı şudur:

Söz konusu soruşturma; Melih Gökçek… pic.twitter.com/D4xgOd0BYJ

— Ankara Büyükşehir (@ankarabbld) December 21, 2025

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN