Son dakika! Marmara için yeni adım: Koruma altına alınacak

Son dakika! Marmara için yeni adım: Koruma altına alınacak

Son dakika haberi... Marmara Denizi ile ilgili yeni adım atıldı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız" dedi.

Son dakika haberi... Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız" dedi.

Kurum'un açıklamaları şöyle:

"Bugün balıklarımızı, tüm deniz canlılarımızı, bütün bir ekolojik yaşamı tehdit eden, müsilaj problemini ortadan kaldırmak için, Türkiye'nin en büyük en kapsamlı deniz temizliği seferberliğin, hareketini hep birlikte başlatıyoruz.

2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız. Marmara Denizi'mizi kurtaracağız ve kaderine terk etmeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilajla ilgili eylem planını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Türkiye'nin en büyük deniz temizliğini yapacağız' ifadeleriyle Pazar günü açıklamıştı.

22 maddelik eylem planının ardından Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ile genelge gönderilmişti. Genelgede Türkiye'nin en büyük deniz seferberliğinin bugün başlatılacağı belirtilmişti.

Çalışmaların İstanbul'da Pendik, Kocaeli'de Karamürsel, Bursa'da Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da eş zamanlı yürütüleceği de vurgulanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN