Osman Kavala'nın 'yeniden yargılanma' talebine ret

Osman Kavala'nın 'yeniden yargılanma' talebine ret

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala'nın yargılamanın yenilenmesi talebini oy birliğiyle reddetti. Kavala'nın karara itiraz hakkı bulunuyor.

Anayasa Mahkemesi'nin TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay kararını uygulamayan ve Gezi davasına bakan mahkeme de olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala'nın yeniden yargılama talebine ilişkin kararını verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'nın yargılamanın yenilenmesi talebini oy birliğiyle reddetti. Kavala'nın karara itiraz hakkı bulunuyor.

Dün mahkeme başkanı ve heyetinin görevden alındığı belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ve cezası Yargıtay tarafından onanan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı gereği yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Kavala, "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için gereklidir." ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN