Kurucular Kurulu oy birliğiyle seçti: YENİ Parti’nin genel başkanı Özgür Özel oldu

Kurucular Kurulu oy birliğiyle seçti: YENİ Parti’nin genel başkanı Özgür Özel oldu

Özgür Özel, YENİ Parti Kurucular Kurulu’nun ilk toplantısında oy birliğiyle genel başkan seçildi. CHP’den istifa eden 91 milletvekilinin katılımıyla kurulan partinin ilk toplantısı Anadolu Kulübü’nde gerçekleştirildi. Partinin Grup Başkan Vekilliğine Ali Mahir Başarır, Murat Emir ve Gökhan Günaydın seçildi.

CHP’den ayrılarak YENİ Parti’nin kuruluş sürecini başlatan Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kurucular Kurulu’nun oybirliğiyle partinin ilk genel başkanı seçildi. Karar, kuruluş belgelerinin İçişleri Bakanlığına teslim edilmesi ve Özel’in Hacı Bayram Veli Camii’nde yaptığı açıklamaların ardından gerçekleştirilen ilk Kurucular Kurulu toplantısında alındı.

yptoplanti.jpg

PARTİ MECLİSİ VE YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Toplantıda, partinin yönetim organları da oluşturuldu. 79 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlendi.

Parti Meclisi’nde Ahmet Tuncay Özkan, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Ali Gökçek, Aliye Timisi Ersever, Aliye Coşar, Asu Kaya, Aşkın Genç, Ayça Taşkent, Ayhan Barut, Aykut Kaya, Aylin Yaman, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Barış Karadeniz, Bekir Başevirgen, Bilal Bilici, Bülent Tezcan, Cavit Arı, Cemal Enginyurt, Cumhur Uzun, Deniz Yavuzyılmaz, Deniz Yücel, Doğan Demir, Ednan Arslan, Elvan Işık Gezmiş, Ensar Aytekin, Evrim Karakoz, Evrim Rızvanoğlu Emir, Eylem Ertuğrul, Fahri Özkan, Fethi Açıkel, Gamze Taşcıer, Gizem Özcan, Gökçe Gökçen, Hasan Öztürk, Hikmet Yalım Halıcı, İbrahim Arslan, İsmail Atakan Ünver, İsmet Güneşhan, İzzet Akbulut, Kayıhan Pala, Mahmut Tanal, Mehmet Tahtasız, Mehmet Salih Uzun, Melih Meriç, Metin İlhan, Murat Bakan, Murat Çan, Mustafa Erdem, Mustafa Sarıgül, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Mühip Kanko, Nail Çiler, Namık Tan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Okan Konuralp, Orhan Sümer, Özgür Ceylan, Gökan Zeybek, Özgür Erdem İncesu, Reşat Karagöz, Servet Mullaoğlu, Seyit Torun, Sibel Suiçmez, Suat Özçağdaş, Süleyman Bülbül, Süreyya Öneş Derici, Şeref Arpacı, Tahsin Ocaklı, Talat Dinçer, Talih Özcan, Türkan Elçi, Uğur Bayraktutan, Ulaş Karasu, Utku Çakırözer, Ümit Özlale, Yaşar Tüzün, Yunus Emre, Yüksel Taşkın ve Zeynel Emre yer aldı.

Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Ahmet Tuna Soydemir, Ali Güvenbaş, Buse Batyar, Bülent Yücetürk, Deniz Orhon, Emin Anıl Koç, Emresan Dalveren, Ezgi Rahime Taşdemir, Gülsemin Kaya, Işıl Name Evgin, Kubilay Cem Baran Fırat, Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Mete Doğukan Beyaz, Ural Baysal ve Ziya Gökalp Koca seçildi.

ozyp.jpg

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ DE BELİRLENDİ

Anadolu Kulübü’nde gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında ise YENİ Parti’nin TBMM Grup Başkanvekillikleri için Ali Mahir Başarır, Murat Emir ve Gökhan Günaydın seçildi.

NE OLMUŞTU?

YENİ Parti’nin kuruluş belgelerinin İçişleri Bakanlığına teslim edilmesinin ardından Özgür Özel, Ankara’daki Hacı Bayram Veli Camii’nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, partisinin kuruluşunun ardından ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı.

Özel, YENİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ana muhalefet partisi olarak görev yapacağını belirterek, “Yolumuz iktidar yoludur. Bundan sonra durmadan ve yorulmadan iktidara kadar yürüyelim.” dedi.

ATATÜRK’ÜN İZLEDİĞİ GÜZERGÂHA DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasında Hacı Bayram Veli Camii’nin Cumhuriyet tarihindeki yerine değinen Özel, Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye’nin 23 Nisan 1920’de cuma namazının ardından Birinci Meclis’e yürüdüğünü hatırlattı.

Özel, aynı güzergâhı takip edeceklerini belirterek, “Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilerlediği yoldan ilerleyerek, her zaman olduğu gibi Birinci Meclis’e gideceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Birinci Meclis’i açarak Kurtuluş Savaşı’nı yönettiği o tarihî binada saygılarımızı bir kez daha sunacağız.” ifadelerini kullandı.

TBMM’DE SANDALYE DAĞILIMI DEĞİŞTİ

Özgür Özel ile birlikte toplam 91 milletvekilinin CHP’den istifa ederek YENİ Parti’nin Kurucular Kurulu’na katılmasıyla TBMM’deki sandalye dağılımı da yeniden şekillendi.

Yeni dağılıma göre CHP’nin milletvekili sayısı 44’e gerilerken, YENİ Parti 91 milletvekiliyle Meclis’in ikinci büyük siyasi partisi konumuna yükseldi. AK Parti 277 milletvekiliyle en büyük grup olmayı sürdürürken, DEM Parti 56, MHP 46, CHP 44, İYİ Parti 29 ve Yeni Yol Partisi 20 milletvekiliyle temsil ediliyor. TBMM’de ayrıca 11 bağımsız milletvekili bulunurken, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin dörder, Türkiye İşçi Partisi’nin 3, Demokratik Bölgeler Partisi ile Emek Partisi’nin ikişer, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Parti’nin ise birer milletvekili bulunuyor. Toplam milletvekili sayısı ise 592 olarak kayıtlarda yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN