Sel felaketinde bilanço artıyor: Can kaybı sayısı 57'e yükseldi

Sel felaketinde bilanço artıyor: Can kaybı sayısı 57'e yükseldi

Sel felaketi el nedeniyle Kastamonu, Sinop ve Bartın'da toplam can kaybı sayısı 57'e yükseldi. AFAD'ın açıklamasına göre; 9 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, “Yaşanan sel nedeniyle 57 vatandaşımız (48 Kastamonu, 8 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir” denildi.

AFAD tarafından Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketinin son bilançosu açıklandı.

AFAD açıklamasında 'Yaşanan sel nedeniyle 57 vatandaşımız (48 Kastamonu, 8 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır.

Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır” ifadelerine yer verildi.

19 AĞUSTOS'A KADAR YAĞIŞLAR ETKİSİNİ KAYBEDECEK

19 Ağustos’a kadar yağışların etkisini kaybedeceği belirtilen açıklamada, “Yarın ve önümüzdeki hafta Perşembe günleri kıyı kesimlerde hafif sağanak yağış geçişleri beklenmektedir. Diğer günler havanın genellikle parçalı bulutlu olacağı tahmin edilmektedir” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN