Üsküdar'da 3 katlı binada patlama meydana geldi

İstanbul Üsküdar'da bir binada patlama meydana geldi. 3 katlı binadaki patlamada ilk belirlemelere göre 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, patlamanın nedeni için "ilk bilgilere göre doğal gaz patlaması olduğu belirlendi" dedi. Patlamanın ardından ağır hasar gören binada yıkım çalışması başlatılırken her daire sahibine 50’şer bin TL para ve kira yardımında bulunulacağı bildirildi.

İstanbul Üsküdar'da Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'taki 3 katlı binanın en üst katında meydana doğal gazdan kaynaklandığı iddia edilen bir patlama meydana geldi. Patlamayla 4'üncü kattaki dairede büyük hasar oluştu. Çevredeki binalarda da hasar meydana geldi.

Patlama sonrası olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, dairede bulunan 4 yaralıyı ambulanslara koyarak çevredeki hastanelere sevk etti. Polis ekipleri binanın bulunduğu yere şerit çekerek çevrede önlem aldı. Patlamada 2'si ağır 4 kişi yaralanırken, bina tahliye edildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamaya dair yaptığı açıklamada, "Üsküdar’da ilk belirlemelere göre doğalgaz nedeniyle meydana gelen patlamada yaralanan 4 hemşehrimize Allah’tan acil şifalar diliyorum" dedi.

skudar-6.jpg

Patlamayla ilgili açıklama yapan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, patlamanın yaşandığı dairede öğrencilerin kaldığını söyledi.

Demiryürek, şu açıklamayı yaptı:

”Bugün saat 13.40 sıralarında Valide-i Atik Mahallesi’nde, Abacıdede Sokak’ta binanın en üst katında ilk belirlemelere göre doğal gazdan olduğunu düşündüğümüz 3 öğrencinin birlikte kaldığı bir evde patlama meydana geliyor. Patlama neticesinde 4 yaralı var. Yaralılardan ilk bilgiler ikisinin durumunun ağır olduğu yönünde ama sonradan sağlık kuruluşlarının söylediği de yaptığımız görüşmelerde durumların daha iyi olduğunu yönünde bilgiler geldi. Bir yıkılma tehlikesine karşı çevredeki binalar da boşaltmış vaziyette. Biraz sonra itfaiye ekiplerimiz gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra, tespitleri yaptıktan sonra Üsküdar Belediyesi ekipleri vasıtasıyla binanın üst katlarını kontrolü yıkımı gerçekleştirilecek. İlk tedbirler alındıktan sonra da binanın çevreye zarar vermeden tamamen fiziken ortadan kaldırmak için gerekli çalışmalar yapılacak. Bir tanesi öğrenci, öğrenci evinde bir kişi olduğu bilgisi var. Diğerleri farklı dairelerde kalan vatandaşlar. 4 yaralı var. İlk teknik bilgi doğalgaz yüzünden olduğu yönünde.”

Demiryürek, “Üsküdar’da yaşanan patlamanın nedeni ilk bilgilere göre doğal gaz patlaması olduğu belirlendi. Ekiplerin patlamanın kaynağını araştırma çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Durumu ağır olan 2 kişinin, patlama sırasında evde bulunduğunu ifade eden Demiryürek, "Olay yerine geldiğimde ben de gördüm patlamanın etkisiyle binanın üst katından aşağı düşmüş bir vatandaşımız. 6 itfaiye personeli, ihtiyatlı bir şekilde binada başka kimsenin olup olmadığını kontrol ediyor. Nüfus Müdürlüğü ekiplerimiz de bizdeki bilgiler üzerinden binada yaşayan vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak binada olup olmadıklarını teyit ediyorlar" diye konuştu.

Öte yandan itfaiye ekiplerinin binadaki enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, polis ekipleri de binada ve patlamanın meydana geldiği dairede inceleme başlattı.

skudar6.jpg

“BOMBA PATLADI ZANNETTİK"

Mahalle sakini Adem Coşkun, “3 bina yanda oturuyorum. Çok ses çıktı. Büyük bir bomba patladı zannettik. Biranda kendimizi dışarıya attık. Dışarı çıktığımızda bu manzarayı gördük. Aşırı bir ses çıktı. Kulaklarımız çınladı. Evler sallandı. Doğalgaz kaynaklıymış. 2 yaralıyı ambulansla götürdüler. Bir yaralıda kafasından yaralıydı. Komşularımız" dedi.

“O AN ŞUUR KAYBI YAŞADIK"

Başka bir mahalle sakini kadın, “Telefonla görüşüyordum. Biranda bir patlama sesi geldi. O an şuur kaybı yaşadık. Aşırı derecede gürültülüydü. Doğalgazdan patladı diye söylediler" diye konuştu.

3885371.jpg

BİNADA YIKIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde patlamanın meydana geldiği 3 katlı binada yıkım çalışmaları başladı. Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'taki 3 katlı binanın en üst katında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle yaralanan 4 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. İş makinelerinin getirtildiği binada hazırlıklar yapılarak yıkım çalışması başlatıldı. Polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

HER DAİRE SAHİBİNE 50’ŞER BİN TL PARA VE KİRA YARDIMI

Üsküdar’da öğlen saatlerinde doğal gaz patlamasının yaşandığı binada incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açıklamalarda bulundu.

Vali Yerlikaya, “Süratle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda 14 daire sahibine teslim edilecek. Sabah saatlerinde her daire sahibine 50’şer bin TL para ve kira yardımında bulunuyoruz. 4 binadaki vatandaşlar ile camı çerçeveleri kırılan vatandaşlarımızın sıkıntısı da Belediye Başkanlığı ve valiliğimiz tarafından halledilecek. Yaralanan kardeşimize de geçmiş olsun diyoruz. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak bina da hak sahiplerine teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN