Valilikten İstanbul'da İBB operasyonu önlemi

Valilikten İstanbul'da İBB operasyonu önlemi

Metro İstanbul, İstanbul Valiliği’nin kararıyla M2 Yenikapı–Hacıosman Hattı üzerindeki Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim–Kabataş Füniküler Hattı’nın, bugün saat 15.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını açıkladı.

İBB'ye yönelik 5. dalga operasyonunun ardından Metro İstanbul, İstanbul Valiliği’nin kararı doğrultusunda bugün saat 15.00 itibarıyla M2 Yenikapı–Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim–Kabataş Füniküler Hattı’nın işletmeye kapatıldığını duyurdu.

Açıklamada, “İkinci bir duyuruya kadar araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferlerine devam edecektir” denildi.

Metro İstanbul sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda bugün saat 15.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal Caddesi girişi ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir.”

NE OLDU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlattığı kapsamlı soruşturmalar devam ediyor. Bu sabah saatlerinde yürütülen 5. dalga operasyonuyla birlikte çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

DÖRT AYRI SORUŞTURMADA GÖZALTI SAYISI 47’YE YÜKSELDİ

İlk aşamada 44 kişi hakkında verilen gözaltı talimatı, soruşturmaların genişletilmesiyle birlikte 47’ye çıktı.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen isimlerden bazıları şöyle:

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün

  • Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çankaya

  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe

  • Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar

  • Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin

  • Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu

  • İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy

  • İBB Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas

  • İSFALT Genel Müdürü Burak Korzay

  • Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları Ozan İş ve Alican Abacı

  • Avcılar Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Daka ve Mehmet Mandacı

  • Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Rıza Can Özdemir ve Ömer Kazancı

  • Eski Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Erçevik

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN