Starbucks iflas bayraklarını çekti! Tüm şubeleri tek tek kapanıyor

Starbucks iflas bayraklarını çekti! Tüm şubeleri tek tek kapanıyor

Dünyanın dört bir yanında birçok şubesi bulunan Starbucks, İsrail Filistin savaşının ardından büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. Dünyanın en büyük kahve zinciri olan Starbucks, tüm şubelerini kapatma kararı aldı.

İsrail'e destek vermesi nedeniyle bir süredir boykot edilen Starbucks, tek tek şubelerini kapatıyor. Dünyada büyük bir boykot ile karşı karşıya kalan Starbucks iflas bayraklarını çekti. Türkiye başta olmak üzere birçok İslam ülkesinde boykot edilen Starbucks ekonomik zorluklarla karşı karşıya gelince piyasadan çekilme kararı aldı.

ŞUBELERİ TEK TEK KAPANIYOR

Hem Türkiye'de hem de dünyanın pek çok farklı ülkesinde büyük bir boykotla karşı karşıya kalan Starbucks şimdilerde büyük bir krizin eşiğinde. Mepanews'te yer alan açıklamalar doğrultusunda Fas'taki Starbucks şubelerinin tek tek kapatıldığı belirtildi. Gazze boykotu nedeniyle büyük bir zararı uğradığı belirtilirken ülkedeki şubelerinde kapatılacağı duyuruldu.

starbucks-1.jpg

Faslı medya kuruluşu Maroc Hebdo, Fas’ta yer alan Starbucks ve H&M mağazaları için düzenlenen boykot kampanyası devam ederken 2023 yılı içerisinde firmaların kalıcı olarak kapatılabileceğinin altı çizildi. İki büyük küresel markanın e özellikle İsveçli hazır giyim markası H&M'in ve Amerikan kahve zinciri Starbucks'ın 15 Aralık'tan itibaren Fas'tan çekilmesi bekleniyor.

Starbucks'ın Fas'ta toplam 18, H&M'in ise toplam 4 şubesi bulunmaktadır Ekim 2023'te basmışlayan çatışmalar sonrasında iftira ile destek veren markaların boykot edildiği görülürken kampanyalar doğrultusunda satışlarında ciddi anlamda azaldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN