Süreç Komisyonu 16'ncı kez toplanıyor: Fidan ve Tunç bilgi verecek

Süreç Komisyonu 16'ncı kez toplanıyor: Fidan ve Tunç bilgi verecek

Terör örgütü PKK’nın Türkiye’den çekilme kararının ardından hızlanan "Terörsüz Türkiye" sürecinde bugün Ankara’da yoğun diplomasi trafiği yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti'ni Beştepe’de kabul ederken, TBMM Komisyonu'nda Dışişleri ve Adalet Bakanları sürece dair bilgi verecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yürütülen Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, bugün (Perşembe) 16. kez toplanarak "Terörsüz Türkiye" sürecinde gelinen son aşamayı ele alacak.

FİDAN VE TUNÇ KOMİSYONDA

Komisyonun bugünkü toplantısında kabinenin kilit isimleri milletvekillerine sunum yapacak:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bölgesel konulara, özellikle terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan SDG'nin (Suriye Demokratik Güçleri) merkezi Şam hükümetine entegrasyonu sürecinde gelinen noktayı aktarması bekleniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: PKK'nın silah bırakmasının ardından atılması öngörülen hukuki adımlara yönelik komisyon üyelerine bilgi verecek. Bakan Tunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için atılması gereken adımları değerlendireceklerini" belirtmişti.

Komisyon, bu dinlemelerin ardından rapor hazırlama aşamasına geçecek ve olası yasal düzenlemeleri tavsiye şeklinde Meclis'e sunacak.

ERDOĞAN VE İMRALI HEYETİ GÖRÜŞMESİ

Öte yandan, sürecin siyasi ayağında da önemli bir buluşma gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti'ni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

  • Gündem: Görüşmede, PKK'nın Türkiye'den çekilme kararı, silah bırakma süreci ve bu sürecin ardından atılacak hukuki adımlar ele alınacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN