Tartışma yaratacak bir açıklama da Modoko'dan: Çalıştıracak işçi bulamıyoruz

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, katıldığı bir programda "Fabrikalarımızda çalıştıracak işçi bulamıyoruz” dedi. Türk vatandaşlarının ağır işlerde çalışmak istemediğini belirten Çalışkan, "Yurt dışından planlamak lazım" ifadelerini kullandı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Türkiye'de iş beğenmeme sorunu var" çıkışında bulunmuştu.

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı’nın “Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var” sözlerinden sonra Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan da Türkiye'de çalışan sorunu olduğunu söyledi. Türk vatandaşlarının ağır işlerde çalışmak istemediğini söyleyen Çalışkan, "Yurt dışından planlamak lazım" dedi.

Bloomberg HT'de konuşan Çalışkan, mobilyanın tüketici fiyatlarında en çok artan ikinci ürünken sekizinci sıralara gerilediğini dile getirdi. Çalışkan, "Fiyatların biraz daha makul seviyede artacağını düşünüyoruz. Mobilyada ihracatta artış var ancak iç pazardaki hareketlilik azaldı. Yüzde 15 gibi bir daralmadan söz edebiliriz" dedi.

YURT DIŞINDAN PLANLAMAK LAZIM

Savaşla birlikte özellikle Rusya'nın talepleri Türkiye'ye yönlendirmesi ile ihracatta güzel gelişmeler yaşandığını aktaran Çalışkan, "Ancak bizde kesinlikle bir ölçek ve çalışan sorunu var. Biz Türkler ağır işlerde çalışmak istemiyoruz. Böyle olunca bizler fabrikalarda çalışacak personel bulamıyoruz. Ben Dubai'ye gittiğimde arabanın şoförü Pakistanlı idi, yedi yıldır çalıştığı halde vatandaşlık da alamamıştı. Bizde de öyle yurt dışından planlamak lazım" görüşünü savundu.

İHRACAT REKORLARI KIRARKEN İTHALAT REKORLARI DA KIRIYORUZ

Çalışkan sözlerine, “Dünyada enflasyon artıyor, bizde de artıyor. Makul seviyede artmasını sağlamamız gerekiyor. Sektörlere özel sektör temsilcilerinin içinde bulunduğu kurullarla sektörlerin sıkıntılarını tartışıp idareye bildirecek komisyonlar lazım. Bu şekilde hareket edildiği noktada çok daha hızlı çözümler üretip enflasyonun hızlı düşmesini sağlayabiliriz. Türkiye geçen ay ihracatta rekorlar kırarken aynı zamanda ithalat rekorları da kırıyoruz.” şeklinde devam etti.

KESİNLİKLE DÜZENLEME GEREKİYOR

Her sektörün kendine özgü sorunlarının çözümü için sektör temsilcilerinin de içinde yer aldığı komisyonlar kurulması gerektiğini dile getiren Çalışkan, ülkede ciddi bir ölçek ve kapasite sorunu olduğunu da belirtti. Çalışan, "Almanya'da 10 mobilya şirketi var bizdeki 40 şirket kadar üretim yapıyor. Bizde iki-üç kişinin kurduğu firmalar var. Bunlar için kesinlikle düzenleme gerekiyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (40)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
40 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN