Tel Aviv’den yayın yapan Türk gazetecilere gözaltı

Tel Aviv’den yayın yapan Türk gazetecilere gözaltı

Tel Aviv’de gelişmeleri canlı yayında aktaran CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ile kameraman Halil Kahraman, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı. Canlı yayın sırasında ekipmanlarına müdahale edildiği ve telefonlarına el konulduğu anlar ekranlara yansıdı. Türkiye Basın Federasyonu ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran, gazetecilerin serbest bırakılması için girişimlerin başlatıldığını açıkladı.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’den yayın yapan CNN Türk ekibi Emrah Çakmak ve Halil Kahraman, İsrail askerlerinin müdahalesiyle gözaltına alındı.

CNN Türk, muhabirlerinin canlı yayında İsrail askerleri tarafından müdahaleye uğradığı anları paylaştı. İsrail askerleri, Türk gazetecilerin telefonlarına canlı yayında el koydu.

Türkiye Basın Federasyonu Başkanı Sinan Burhan da Emrah Çakmak ve Halil Kahraman’ın İsrailli askerler tarafından gözaltına alındığını aktardı.

İLETİŞİM BAŞKANI DURAN: GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPIYORUZ

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, X hesabından gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi:

"İsrail’in hakikati gizlemek için basına yönelik saldırılardan biri ile daha karşı karşıyayız.

CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman’ın İsrail’de gözaltına alındığını öğrendim.

Gazeteci arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması için gerekli girişimleri yapıyor ve konuyu hassasiyetle takip ediyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN