THY'den 'İBB'ye uçak kiralama' açıklaması

THY'den 'İBB'ye uçak kiralama' açıklaması

THY, İBB'nin gazetecilerle İtalya'ya düzenlediği gezinin uçak kiralama yöntemiyle yapıldığını açıkladı. THY Basın Müşaviri Üstün, "Tarifeli bir uçuşumuzun özel bir heyete tahsis edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gazetecilerle düzenlediği İtalya gezisinin uçak kiralama yöntemiyle yapıldığını açıkladı.

Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve heyetinin Roma uçuşları için tarifeli bir seferimizin tahsis edildiği yönündeki ifadelere açıklık kazandırmak isteriz. Sayın Başkan ve heyetinin Roma seyahati, tarifeli bir uçuşumuzla gerçekleşmemiş olup, Türk Hava Yollarına gelen talep üzerine Boeing-737 uçağımız kiralama yöntemiyle tahsis edilmiştir. Tarifeli bir uçuşumuzun özel bir heyete tahsis edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları'nın protokolünü imzalamak için gazetecilerle yaptığı Roma seyahatini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt vermişti. İmamoğlu, "İlk defa İBB'nin kendi bütçesi ile gazetecileri getirdiğimiz bir organizasyon yaptık. Bunun yadırganacak bir tarafı yok" dedi. İmamoğlu, "Etik kurallar üzerinden eleştirileri dinliyoruz. Bir eksiğimiz varsa bakarız, bir sonrakinde yapmayız ama ilk kez yapıyoruz." şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN