Ticaret Bakanlığı’ndan sahte yatırım uyarısı

Ticaret Bakanlığı’ndan sahte yatırım uyarısı

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarında kurumun adı ve logosu kullanılarak paylaşılan yüksek kazanç vaatli yatırım tekliflerinin dolandırıcılık olduğunu açıkladı. Yapay zekayla hazırlanan sahte belge ve videolarla vatandaşların hedef alındığı belirtildi. Vatandaşların bu içeriklere itibar etmemesi ve resmi kanallar dışındaki taleplere karşı dikkatli olması istendi.

Ticaret Bakanlığı, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Bakanlık, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden kendi adı ve logosu kullanılarak paylaşılan yatırım tekliflerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kurumun adı, logosu ve yöneticilerinin unvanları kullanılarak hazırlanan sahte belgeler ile yapay zekâ destekli videolar aracılığıyla vatandaşların hedef alındığına yönelik bildirimler alındığı belirtildi. Bu içeriklerde, devlet güvencesi altında kısa sürede yüksek kazanç sağlanacağı yönünde vaatlerde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu paylaşımların tamamen dolandırıcılık amaçlı olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Unutulmamalıdır ki Ticaret Bakanlığı hiçbir şekilde yüksek kazanç vaadiyle yatırım teklifinde bulunmaz. Bakanlığımız adına düzenlendiği iddia edilen belge, video ve mesajlar resmi kanallar dışında geçerli değildir. Sosyal medya veya mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen uygulama indirme ve ödeme taleplerine, kesinlikle itibar edilmemelidir. Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlarımızın, derhal adli mercilere başvurmaları ve ilgili kurumlara bildirimde bulunmaları önemle rica olunur.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN