TIR dolusu sığırlar Kapıkule Sınır Kapısı'nda: Türkiye Avrupa’dan hayvan topluyor

Türkiye'de et fiyatları tırmanmaya devam ederken Et ve Süt Kurumu'nun Avrupa'dan sığır ithalatına başladığı belirtildi. Yaşanan gelişmeyi CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu paylaştı. Gaytancıoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı’nda Avrupa ülkelerinden ithal edilen sığır dolu TIR’ları görüntüledi. Gaytancıoğlu "Avrupa’dan tırlarla hayvan topluyorlar. Türkiye’de hayvancılık bitiyor. Bunu da Et ve Süt Kurumu yapıyor" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı’nda Avrupa ülkelerinden ithal edilen sığır dolu TIR’ları görüntüledi. Gaytancıoğlu "Avrupa’dan TIRlarla hayvan topluyorlar. Türkiye’de hayvancılık bitiyor. Bunu da Et ve Süt Kurumu yapıyor" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan ithal sığır tırlarının önünde açıklama yaptı. Gaytancıoğlu, ithal edilen sığırların Türkiye’de hayvancılığı bitirdiğini söyledi.

'TIRLAR HIRVATİSTAN VE ROMANYA'DAN GELİYOR'

Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

Yurtdışından kesilmek üzere gelen burada yurda giriş yapıyor. Birazdan buradan girecekler. Tırlar dolusu var. Türkiye’de hayvancılık desteklenmiyor. Yabancı ülkelerden Avrupa’dan ki burada arabaların plakaları da var. Bu plakalar Hırvatistan, Romanya'dan geliyor. Avrupa’dan tırlarla hayvan topluyorlar. Türkiye’de hayvancılık bitiyor. Bunu da Et ve Süt Kurumu yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN