Tartıştığınız sürücüye sakın armut atmayın: Meğer silah sayılıyormuş! Mahkemeden emsal olacak çarpıcı karar

Tartıştığınız sürücüye sakın armut atmayın: Meğer silah sayılıyormuş! Mahkemeden emsal olacak çarpıcı karar

Yargıtay, bir trafik kavgasında karşı tarafı yaralamak amacıyla fırlatılan armudu 'silah' olarak değerlendirdi. İşte detaylar...

Ferhat Arslantaş, 27 Temmuz 2021 tarihinde Antalya'daki ailesinin yanına tatil yapmak üzere yola çıktı. Arkadan gelen otomobilin korna ile taciz etmesi üzerine Ferhat Arslantaş, "Dur" işareti yaptı.

Kırmızı ışık yandığında aracından inen İsa Ak, Ferhat Arslantaş'ın kapısını açarak bağırmaya başladı. Elindeki armudu Ferhat Arslantaş'a doğru atan İsa Ak, karakolluk oldu.

ARMUT, MAHKEMEDE SİLAH SAYILDI

Sabah'ta yer alan habere göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, İsa Ak'ın 'silahla kasten yaralama' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Antalya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, İsa Ak'ın 'silahla basit yaralama' suçundan beraatine karar verirken Ferhat Arslantaş, dosyayı istinafa taşıdı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı kaldırdı. Ferhat Arslantaş bu kez dosyayı Yargıtay'a taşıdı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, armudun saldırıda kullanılmadığını ancak fiilen saldırıda kullanılan şeylerin silah olarak sayıldığını kabul edip olayda armudun silah olarak kullanıldığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN