Yemeksepeti kuryeleri de eylem kararı aldı!

Yemeksepeti kuryeleri de eylem kararı aldı!

Artan maliyetlerden dolayı kurye ve kargo sektörü çalışanları bir bir iş bırakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde eylem yapan Trendyol kurye çalışanlarının ardından, şimdi de Yemeksepeti işçileri eylem yapma karar aldı. Yemeksepeti İşçi Komitesi Sözcüsü Kaan Gündeş yaptığı açıklamada, 2 Şubat'ta açıklanacak maaş zammının asgari ücret seviyesinde olacağına ilişkin duyumlar aldığını belirterek, en az net 5 bin 500 TL maaş beklediklerini açıkladı.

Trendyol Express ve HepsiJet kuryelerinden sonra şimdi de Yemeksepeti işçileri maaş zamlarına ilişkin eylem yapma kararı aldı.

YEMEK SEPETİ İŞÇİLERİ: EN AZ 5 BİN TL NET MAAŞ OLMALI

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre, Yemeksepeti İşçi Komitesi Sözcüsü Kaan Gündeş, 2 Şubat tarihinde açıklanacak olan zammın düşük olduğuna ilişkin duyumlar aldıklarını belirterek, "Biz yıllardır sendikalı olmak için mücadele ediyoruz. Şirket şu an sendikanın haklarını geri almak için dava açtı. Biz hem açıklanacak zamlı ücretlerin en az net 5 bin 500 TL artı yan haklar olması için hem de sendikaya açılan davanın geri çekilmesi için bir basın açıklaması yapacağız" ifadelerini kullandı.

SENDİKALAŞMA ENGELİ

Yemeksepeti'nde sendikalaşmayı engellemek için kurye ve depo işçilerinin meslek tanımlarının, ofis “büro elemanı” olarak değiştirildiğini belirten Gündeş, “Sendikal örgütlülüğü engellemek için her yol deneniyor. Bir an önce meslek kolu tanımlarının düzeltilmesini ve arkadaşlarımızın tekrar taşımacılık meslek koluna alınmasını istiyoruz" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN