TRT World Forum 2025 yarın İstanbul'da başlayacak

TRT World Forum 2025 yarın İstanbul'da başlayacak

Dünya çapından liderleri ve uzmanları bir araya getiren 9. TRT World Forum, yarın İstanbul'da açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yapacağı Forum'da, Gazze'deki adalet arayışı ve Türkiye'nin savunma paradigması öne çıkan başlıklar arasında yer alacak.

Uluslararası siyaset ve diplomasi alanının önemli etkinliklerinden TRT World Forum 2025, "Küresel Yeniden Kurulum: Eski Düzenden Yeni Gerçeklere" temasıyla yarın (Cuma) İstanbul'da başlıyor. İki gün sürecek olan organizasyon, 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında dokuzuncu kez düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPACAK

Dünya gündemine yön veren akademisyenler, siyasetçiler, bürokratlar ve gazetecileri bir araya getiren Forum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Erdoğan'ın, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve küresel gündeme dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Forumun ilk gününde tartışılacak kritik başlıklar arasında şunlar yer alıyor:

  • Stratejik Özerkliğin İnşası: Türkiye ve Küresel Savunma Paradigması

  • Suriye'nin Yeni Şafağı: Yeniden İnşa ve İstikrar için Bir Yol Haritası

  • Mağduriyetten Dirence: Gazze'de Adalete Giden Yol

GAZZE İÇİN "ANMA RİTÜELİ" DÜZENLENECEK

Etkinlikte, Norveçli sanatçı Vibeke Harper'ın hazırladığı özel bir anma performansı da yer alacak. "3925 Kayıp Gelecek" adını taşıyan performansta, Forum ziyaretçileri, İsrail tarafından katledilen 18-20 yaş arasındaki 3 bin 925 Filistinli gencin isimlerini okuyarak kırmızı kağıtlara yazacak ve duvara asarak bir anma ritüeli gerçekleştirecek. Harper, daha önce de Oslo’da 68 saat süren benzer bir performans sergilemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN