TÜİK Başkanı Çetinkaya'dan enflasyon öncesi Beştepe’ye ziyaret

TÜİK Başkanı Çetinkaya'dan enflasyon öncesi Beştepe’ye ziyaret

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, enflasyon rakamları öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Beştepe’de görüşmesi dikkat çekti. Görüşme basına kapalı gerçekleşirken ziyaret ile ilgili herhangi bir detay verilmedi.

Dolar, 18 seviyelerinde zirveye doğru seyrini sürdürürken bugün saat 10.00'da açıklanması beklenen enflasyon rakamları merakla bekleniyor. Enflasyon rakamlarının yüzde 80’in üzerine çıkarak rekor kıracağı tahmin ediliyor.

Geçen hafta piyasalar yoğun bir ekonomik veri akışlarını takip etmişti. Haftanın en önemli gelişmelerinden biri ABD Merkez Bankası Fed’in gerçekleştirdiği FOMC toplantısıydı ve toplantı sonrasında banka beklentilere paralel olarak faiz oranında 75 baz puanlık artırım kararını verdiğini açıkladı.

Gözler enflasyon rakamlarında

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre haziranda TÜFE yüzde 4.95 artarken, yıllık bazda 78,62 seviyesine yükseldi. Gözler şimdi yarın saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı enflasyon rakamına çevrildi.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, temmuz ayı enflasyon rakamları öncesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dikkat çeken ziyarette bulundu. Çetinkaya burada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşirken, detaylara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN