TÜİK'ten bir ilk: Dönemlik nüfus istatistikleri yarın açıklanacak

TÜİK'ten bir ilk: Dönemlik nüfus istatistikleri yarın açıklanacak

TÜİK, Türkiye nüfusuna dair üç aylık periyotlarla hazırlanan "Dönemlik Nüfus İstatistikleri" sonuçlarını yarın kamuoyuyla paylaşacak. Bu istatistikler, Türkiye tarihinde ilk kez üç aylık dönemler için üretildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye nüfusuna ilişkin yeni bir istatistik çalışmasının sonuçlarını yarın kamuoyuyla paylaşacak. Üçer aylık dönemler için ilk kez hazırlanan "Dönemlik Nüfus İstatistikleri", nüfus ve demografik yapıdaki hızlı değişimleri daha yakından takip etmeyi amaçlıyor.

NEDEN DÖNEMLİK İSTATİSTİKLERE İHTİYAÇ DUYULDU?

TÜİK'ten yapılan açıklamada, Osmanlı Devleti'nden bu yana yapılan nüfus sayımları ve 2007'den beri uygulanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) hatırlatıldı. Ancak günümüzdeki demografik dönüşümün hız kazanmasıyla birlikte, politika yapıcıların ve araştırmacıların daha güncel ve kanıta dayalı verilere ihtiyaç duyduğu belirtildi.

TÜİK, bu ihtiyacı karşılamak için dünyada az sayıda ülkenin üretebildiği dönemlik nüfus verilerini hazırladığını duyurdu. Bu yeni istatistikler, nüfus politikalarının bütüncül bir şekilde ele alınması ve yenilikçi öneriler geliştirilmesi için önemli bir temel oluşturacak. Türkiye genelindeki bu yeni veriler, 13 Ağustos 2025 tarihinde kamuoyuyla paylaşılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN