CHP’de 'mutlak butlan' kararı ve genel merkeze yönelik polis müdahalesi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen tutuklu CHP’li Tunç Soyer’den açıklama geldi. Cezaevinden yazılı bir mesaj paylaşan Soyer, "Dün yaşananları cezaevi hücremde tek başıma izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım, kahroldum. Söz bitti. Geride sadece derin bir utanç ve acı kaldı. Muhtemelen cezaevinde geçirdiğim en zor günümdü." ifadelerini kullandı.
Özgür Özel genel merkezden ayrıldı: Baba ocağını geri almak üzere çıkıyoruz
Soyer, "Yarından itibaren mutlaka yeni bir solukla, yeni sözler kuracağız biliyorum. Çünkü umut mücadeleye dairdir. Ve mutlaka hakikati daha iyi anlayıp, yeni umut ve çarelerle yeniden buluşacağız." dedi.
Soyer ayrıca, “Memleket sevdamız için birleşerek, çoğalarak mücadeleye devam edeceğiz. Görkemli çınarımız çok fırtınalar gördü ve elbet bu badireyi de atlatacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Soyer'in açıklamaları şöyle;
"Değerli Dostlar, Dün yaşananları cezaevi hücremde tek başıma izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım, kahroldum. Söz bitti. Geride sadece derin bir utanç ve acı kaldı. Muhtemelen cezaevinde geçirdiğim en zor günümdü. Yarından itibaren mutlaka yeni bir solukla, yeni sözler kuracağız biliyorum. Çünkü umut mücadeleye dairdir. Ve mutlaka hakikati daha iyi anlayıp, yeni umut ve çarelerle yeniden buluşacağız. Biliyorum ki, memleket sevdamız için birleşerek, çoğalarak mücadeleye devam edeceğiz. Görkemli Çınarımız çok fırtınalar gördü ve elbet bu badireyi de atlatacaktır. Ailenizle, sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu nice bayramlar diliyorum. Dilerim bu bayram; bizi birbirimizden ayıran değil birleştiren sebeplerin daha çok ve daha güçlü olduğunu idrak etmemize vesile olur."
Değerli Dostlar,
— Tunç Soyer (@tuncsoyer) May 25, 2026
Dün yaşananları cezaevi hücremde tek başıma izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım, kahroldum. Söz bitti. Geride sadece derin bir utanç ve acı kaldı. Muhtemelen cezaevinde geçirdiğim en zor günümdü.
Yarından itibaren mutlaka yeni bir solukla, yeni sözler…
