Turizm sezonu başladı, Bodrum’da inşaatlar durduruldu

Turizm sezonu başladı, Bodrum’da inşaatlar durduruldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm sezonu nedeniyle uygulanan inşaat yasağı bugün başladı. 15 Ekim’e kadar sürecek yasak kapsamında yarımada genelindeki inşaat faaliyetleri durdurulurken, kurallara uymayan firmalara cezai işlem uygulanacak. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, turistlerin en iyi şekilde ağırlanması gereken bir döneme girildiğini belirterek, “Artık sıra bizde, otelciler olarak turizm dönemine girmiş bulunmaktayız” dedi.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan inşaat yasağı yürürlüğe girdi. Turizm sezonu boyunca gürültü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla başlatılan uygulamayla ilçedeki inşaat faaliyetlerine ara verildi.

"TURİSTLERİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAMAMIZ GEREKİYOR"

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “15 Mayıs- 15 Ekim tarihleri arasında uygulanan inşaat yasağı başladı. Önemli bir dönemden geçiyoruz, çok dikkatli olmamız lazım. Turistleri en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor. En iyi hizmeti vermemiz lazım. Burada bir hata yapma lüksümüz yoktur. Bunun yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı çalışmaları halen devam ediyor. İlgili kurumla görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Süreci hızlandıracaklar. Bazı mahallelerde çalışmaları bitirdiler. Başka mahallelerle ilgili takipteyiz. Yaza girerken altyapı çalışmalarının tamamlanmış olacağına inanıyoruz. Artık sıra bizde, otelciler olarak turizm dönemine girmiş bulunmaktayız. Turizm Bodrum’a döviz kazandıran ciddi bir sektör" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN