Türk animasyonunda tarihi rekor: Grafi2000'den 5 gün kesintisiz süren 7 bin 446 dakikalık dev arşiv

Türk animasyonunda tarihi rekor: Grafi2000'den 5 gün kesintisiz süren 7 bin 446 dakikalık dev arşiv

Çeyrek asırlık geçmişiyle Türk animasyon sektörünün lokomotifi konumunda bulunan Grafi2000, ulaşılması güç bir üretim hacmine imza attı. Varol Yaşaroğlu'nun kurucusu olduğu stüdyo, bugüne kadar ürettiği 7 bin 446 dakikalık (yaklaşık 124 saat) animasyon içeriğiyle Türkiye'nin en büyük yerli kütüphanelerinden birini inşa etti.

Küresel eğlence endüstrisinde milyarlarca dolarlık bir büyüklüğe ulaşan animasyon pazarı, Türkiye'de de altın çağını yaşıyor. Bu dönüşümün en önemli aktörlerinden biri olan Grafi2000, televizyon dizilerinden sinema filmlerine kadar uzanan geniş üretim yelpazesiyle sektörün sınırlarını yeniden çiziyor.

Kurucusu Varol Yaşaroğlu'nun liderliğinde faaliyet gösteren Grafi2000'in açıkladığı son verilere göre; stüdyonun bugüne kadar ürettiği toplam animasyon içeriği 7 bin 446 dakikaya ulaştı. Bu rakam, bir izleyicinin ekran başında hiç uyumadan 5 gün 4 saat boyunca kesintisiz animasyon izleyebileceği devasa bir arşive denk geliyor.

whatsapp-image-2026-07-20-at-17-14-32-1.jpeg

İHRACAT ELÇİSİ: "KRAL ŞAKİR" DÜNYAYI KASIP KAVURUYOR

Grafi2000'ün içerik kütüphanesinin şüphesiz en büyük gücü, bir fenomene dönüşen Kral Şakir markası. Toplam üretimin 5 bin dakikalık aslan payını oluşturan seri; yaklaşık 400 bölümü, 10 sezonu ve gişe rekortmeni sinema filmleriyle sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da büyük bir başarı yakaladı.

Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Yunanistan'daki televizyon yayınlarının yanı sıra farklı dillerde açılan global YouTube kanallarıyla da dünya çocuklarına ulaşan Kral Şakir, Türk animasyonunun en başarılı "kültür ihracatı" örneklerinden biri haline geldi.

ÇEYREK ASIRLIK ÜRETİM ÇEŞİTLİLİĞİ

Stüdyonun başarısı yalnızca Kral Şakir ile sınırlı değil. Türk izleyicisinin yakından tanıdığı, farklı yaş gruplarına ve hedef kitlelere hitap eden birçok yapım da bu 7 bin 446 dakikalık rekorun temel taşlarını oluşturuyor:

Fırıldak Ailesi: 1.038 dakika

Süper 1 Takım: 793 dakika

Çürük Ali ve Mikrop Necati: 215 dakika

Pembe ve Mavi: 175 dakika

Rüya'nın Günlüğü: 130 dakika

Acar Kafadarlar: 50 dakika

Noel Dayı: 45 dakika

GİŞEDE 4 MİLYON 200 BİNLİK GÖVDE GÖSTERİSİ

Animasyon projelerinin televizyon ve dijitaldeki gücü, beyazperdede de etkileyici bir gişe başarısına dönüştü. Grafi2000 imzası taşıyan 7 animasyon filmi, sinemalarda toplam 4 milyon 222 bin 137 seyirci tarafından izlendi.

Özellikle "Kral Şakir: Korsanlar Diyarı" 2 milyon 107 bin 865 kişilik gişesiyle tarihi bir rekor kırarken, onu "Kral Şakir: Devler Uyandı" (610.627) ve "Kral Şakir: Dünyalar Karıştı" (577.840) izledi. Yetişkin animasyonu kategorisinde önemli bir deneme olan "Fırıldak Ailesi Orta Dünya" da 314 bin 939 seyirciyle vizyonda başarılı bir performans sergiledi. Ayrıca, "Kral Şakir: Geri Dönüşüm" filmi ise değişen izleyici alışkanlıklarına yanıt vererek doğrudan dijital platformlar için üretildi.

ÜRETİM DURMUYOR: YENİ FİLM VE 11. SEZON YOLDA

Geçmiş başarılarıyla yetinmeyen Grafi2000, yepyeni projelerle kütüphanesini genişletmeyi sürdürüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre; hayranların merakla beklediği serinin altıncı sinema filmi "Kral Şakir: Binbir Gece" için hazırlıklara başlandı. Ayrıca serinin 11. sezonunun da Eylül ayında ekranlarda olması planlanıyor.

Hem televizyon hem sinema hem de dijital platformlardaki üretim stratejisini başarıyla yürüten Grafi2000, 25 yıllık tecrübesiyle Türkiye'de animasyon endüstrisinin kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasında başrol oynamaya devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN