Türkiye'nin borç yükü 2002 seviyesini geçti

Türkiye'nin borç yükü 2002 seviyesini geçti

CHP Ekonomi Masası Heyeti'yle Ordu'yu ziyaret eden Faik Öztrak, burada ülkenin ekonomisine yönelik açıklamalar yaptı. Türkiye'nin borç yükünün hızla arttığını söyleyen Öztrak, "Borç yükü 2002 yılındaki seviyeyi geçti." dedi.

CHP Ekonomi Masası Heyeti Ordulu iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Ordu'da bir otelde toplantı gerçekleştiren heyette, CHP Sözcüsü Öztrak, hükümetin para politikasını eleştirdi. Öztrak, "Türkiye’nin borç yükü azaldı diyorduk, borç yükü hızla arttı, 2002 yılındaki seviyesini de geçti. Ailelerin, şirketlerin, devletin ve bankaların borç yükü çok hızla arttı ama buna karşın Türkiye’nin yeterli döviz rezervi yok. Kasası ekside" dedi.

ÜLKEMİZDE DÜNYANIN EN YÜKSEK 7'NCİ FAİZİ VAR

Faizleri yükselttiği için Merkez Bankası başkanlarının değiştirildiğini dile getiren Öztrak, "Dünyada merkez bankası başkanları 4-5 yıldan önce kolay kolay değişmez. Biz 9 ayda bir değiştirdik. Niye? Faizleri yükseltiyor diye. En sonuncusunu da rezervlerde eriyen 128 milyar dolar hakkında tahkikat açtırdı diye. Sonuç ne oldu? Politika faizi yüzde 19 dünyanın en yüksek yedinci faizi. Dünyanın en yüksek 14. enflasyonu. Döviz kurumuz son Merkez Bankası başkanı değişikliğinden bu yana bütün kendine benzeyen ülkelerden çok daha fazla. Bu devlet krizinin faturası başta iş alemimiz olmak üzere hepimize çıkıyor. Türkiye’nin kredi risk primleri Arjantin’den sonra en yüksek. Bunu hak etmiyoruz." diye konuştu.

heyet.jpg

ASGARİ ÜCRETLE 517 LİTRE BENZİN ALINABİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de benzin fiyatının düşük olduğu yönündeki sözüne atıfta bulunan Öztrak, “Almanya’daki asgari ücretli gelip bir asgari ücretle 2176 litre benzin alıyor. Ülkesinde de 1065 litre benzin alabiliyor. Bizim Türkiye’nin asgari ücretlisi asgari ücretle sadece 517 litre benzin alabiliyor. Bunu kimse söylemiyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN