Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Ertorun: Terörsüz Türkiye süreci kararlılıkla sürdürülmeli

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Ertorun: Terörsüz Türkiye süreci kararlılıkla sürdürülmeli

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı ve MHP TBMM Grup Danışmanı Okan Ertorun, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, sürecin Meclis iradesi ve hukuki zemin çerçevesinde kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Ertorun, “Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü tartışma konusu yapılamaz” dedi.

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Okan Ertorun, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye'nin terör sorununu geride bırakabileceği önemli bir dönemden geçtiğini belirten Ertorun, TBMM'de yürütülen çalışmaların sürecin hukuki zemine oturtulması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Ertorun, “Türkiye, terörün oluşturduğu karanlık gündemden tamamen kurtulacağı tarihi bir döneme girmiştir. Meclis iradesiyle ortaya konulan hukuki zemin, Terörsüz Türkiye hedefinin kararlılıkla hayata geçirilmesi açısından önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

“ARTIK KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Terörle mücadelenin yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınmaması gerektiğini savunan Ertorun, şöyle devam etti:

“Artık kaybedecek zamanımız yoktur. Terörün yalnızca silahlı boyutuyla değil; onu besleyen siyasi, sosyal ve ekonomik zeminlerle birlikte mücadele edilmesi, devletimizin egemenliğinin ve milletimizin birlik ve beraberliğinin her şart altında korunması gerekmektedir.”

Ertorun, süreç yürütülürken şehitler ve gazilerin hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin üniter yapısının korunmasına vurgu yaptı.

“Şehitlerimizin aziz hatırası ve gazilerimizin fedakârlığı bizler için yol göstericidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü tartışma konusu yapılamaz” dedi.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE GÜÇLÜ EKONOMİ VE DAHA FAZLA İSTİHDAM DEMEKTİR”

Sürecin ekonomik ve toplumsal sonuçlarına da değinen Ertorun, terörün sona ermesinin yatırımlar, üretim ve istihdam üzerinde olumlu etkileri olacağını savundu.

Ertorun, “Terörsüz Türkiye; güçlü ekonomi, güvenli şehirler, daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve toplumsal huzur demektir. Ülkemizin her bölgesinin potansiyelini ortaya çıkaracağı, gençlerimizin geleceğe güvenle bakacağı güçlü bir Türkiye hedefi hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Ülkücü İşçiler Derneği olarak sürece destek vereceklerini belirten Ertorun açıklamasını şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin istikameti bellidir. Milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin bekası ve ülkemizin geleceği için Terörsüz Türkiye hedefinin sonuna kadar arkasında olacağız. Vakit; birlik, kararlılık ve Türkiye için çalışma vaktidir.”

OKAN ERTORUN KİMDİR?

20 Mayıs 1982'de İstanbul'da doğan Okan Ertorun, eğitimini Üsküdar Ticaret Lisesi'nin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Pazarlama Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde sürdürdü.

Siyasi ve sivil toplum çalışmalarına gençlik yıllarında Ülkü Ocakları bünyesinde başlayan Ertorun; Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı, MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve MHP Kocaeli İl Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde MHP'den İstanbul milletvekili adayı oldu.

Ülkücü İşçiler Derneği'nde Marmara Bölge Başkanlığı yaptıktan sonra Genel Başkanlık görevini üstlenen Ertorun, halen aynı zamanda MHP TBMM Grup Danışmanı olarak görev yapıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN