Üsküdar Devlet Hastanesi’nde rüşvet iddiası: 2 doktor gözaltında

Üsküdar Devlet Hastanesi’nde rüşvet iddiası: 2 doktor gözaltında

Üsküdar Devlet Hastanesi’nde görev yapan iki doktor, hastalardan usulsüz şekilde para talep ettikleri iddiasıyla sabah saatlerinde gözaltına alındı. Doktorların, ameliyat işlemleri için hastalardan 30 bin liraya kadar Türk lirası ve 2 bin dolara varan tutarlarda ücret aldığı belirlendi.

Üsküdar Devlet Hastanesi’nde rüşvet iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında iki doktor hakkında işlem yapıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, hastanede görevli G.Ö. ve C.G. isimli doktorların muayeneye gelen bazı hastalardan ameliyat karşılığında ek ücret talep ettiği tespit edildi. İddiaların ardından savcılık talimatıyla Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

YAKLAŞIK İKİ AY TEKNİK TAKİP YAPILDI

Soruşturma kapsamında şüpheli doktorlar hakkında yaklaşık iki ay boyunca teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, doktorların hastalardan rüşvet aldıklarına ilişkin delillere ulaşıldığı öğrenildi.

ŞİKAYETLER CİMER VE HASTANE YÖNETİMİNE YAPILDI

Bazı hastaların talep edilen ücretleri kabul etmediği, bunun üzerine durumu CİMER’e bildirerek şikayette bulunduğu belirtildi. Ayrıca hastane içerisindeki bazı yetkililerin de iddiaları emniyet birimlerine ilettiği kaydedildi.

TALEP EDİLEN RÜŞVET MİKTARLARI BELİRLENDİ

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, üroloji branşında görev yapan doktorlardan G.Ö.’nün hastalarından 20 bin ile 30 bin lira arasında, C.G.’nin ise bin 200 ile 2 bin dolar arasında değişen miktarlarda para aldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan iki doktorun emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN