Üsküdar’da çöp kavgası cinayetle bitti: Sanığa 25 yıl hapis

Üsküdar’da çöp kavgası cinayetle bitti: Sanığa 25 yıl hapis

Üsküdar Zeynep Kamil Mahallesi'nde komşular arasında çıkan “evimin önüne çöp attın” tartışması, Kenan Hamarat’ın bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlandı. Olayın faili sanık Erol Kuş, İstanbul Anadolu 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı ve “Kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 12 Nisan 2025 gecesi saat 01.30 sıralarında Dr. Fahri Atabey Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Kenan Hamarat ile komşusu Erol Kuş arasında çöp atma meselesi yüzünden başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. Tartışmanın ardından Hamarat, kendisini takip ettiği öne sürülen Kuş tarafından restoranda bıçaklandı. Ağır yaralanan Hamarat, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay sonrası kaçan sanık Kuş, bir süre sonra emniyete giderek teslim oldu ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Duruşmada savunma yapan Kuş, eyleminin tasarlayarak öldürme kastı taşımadığını öne sürdü. Maktulün kendisine hakaret ettiğini ve bıçaklama eylemini kasten öldürme amacıyla yapmadığını söyledi.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Mahkeme heyeti, sanığın eyleminin “Kasten öldürme” suçunu oluşturduğuna hükmederek, sanığa müebbet hapis cezası verdi. Duruşmadaki tutumu ve pişmanlığı dikkate alınarak takdiri indirim uygulanarak ceza 25 yıl hapis olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN