Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Kayahan, vefatının 10. yılında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen özel bir konserle anıldı. Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, sanatçının şarkıları, kızı Beste Açar ve müzik dünyasından birçok isim tarafından seslendirildi.
Konserin açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu yaptı. Kayahan’ın, “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sözünü hatırlatan Mumcu, sanatçının müziği aracılığıyla insanları bir araya getirdiğini vurguladı. “Onu, kendisine en çok yakışan şekilde anıyoruz: Müzikle, sevgiyle ve vefayla” cümlelerini kullandı.

Mumcu, Kayahan’ın şarkılarıyla büyüyen bir kuşaktan geldiğini belirterek, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak; bu topraklara sesiyle, sözüyle, gönlüyle iz bırakmış sanatçılarımızın, müzikal mirasını yaşatmayı bizler de bir gönül borcu olarak görüyoruz. Büyük ustanın ölümsüz şarkıları eşliğinde bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
Sunuculuğunu Hakan Bilgin’in üstlendiği gecede, ilk olarak Beste Açar sahne aldı ve babasına ithafen “E Bebeğim” adlı şarkıyı seslendirdi. Gecede sahne alan sanatçılar, Alper Atakan yönetimindeki orkestra eşliğinde Kayahan’ın farklı dönemlerdeki eserlerini yorumladı.
Konserde Murat Dalkılıç “Odalarda Işıksızım”, Ferhat Göçer “Yemin Ettim”, Gökhan Tepe “Sabahlar Uzak”, Oğuzhan Koç “Gönül Sayfam”, Cengiz İmren “Olsaydım”, Mehmet Erdem “İlk Değil”, Keremcem “Şikayetim Var”, Yonca Lodi “Her Şeyden Çok”, Elif Buse Doğan “Atın Beni Denizlere”, Cem Belevi “Mavilim”, Pınar Çubukçu “Geceler” ve “Mor Menekşe”, Yılmaz Taner “Elmanın Yarısı”, Erdinç Erişmiş ise “Emrin Olur” isimli şarkıları seslendirdi.

Geceye bir başka anlam katan isim ise şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan oldu. İlkan, “Yemin Ettim” şarkısında yer alan “Ben Anadolu Çocuğuyum” adlı şiiriyle sahnede yer aldı.
