Uysal'dan Erdoğan'ın '50+1 şartının değişmesi isabetli olur' sözlerine tepki: Kaybetmeye başlayınca kural değiştiriyorlar

Uysal'dan Erdoğan'ın '50+1 şartının değişmesi isabetli olur' sözlerine tepki: Kaybetmeye başlayınca kural değiştiriyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'dan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin "50+1 sistemi değişir mi?" sorusuna "Değişmesi isabetli olur" yanıtını verdi. Erdoğan, en fazla oyu alan adayın Cumhurbaşkanı seçilmesini önerdi. Demokrat Partisi Lideri Gültekin Uysal, Erdoğan'ın bu ifadelerine tepki gösterdi. Uysal, "Hani sözlükte 'keyfiyet' için bir açıklama gerekse karşısına Erdoğan' yazmak yeterli olacaktır. Nasıl kazanabileceklerse oyunun kurallarını ona göre ayarlıyorlar" mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'dan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, Millet İttifakı'nın son seçimde oluşturduğu Altılı Masa'yı hatırlatarak, Cumhurbaşkanı seçiminde aranan yüzde 50+1 şartının siyasi partileri yanlış yollara sevk ettiğini dile getirdi.

Altılı Masa'nın içerisinde yer alan Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadelerine tepki gösterdi. Gültekin Uysal küçüklüğünde oynadığı 'taso' oyununa değinerek kuralları değiştiren çocuklardan söz etti.

Erdoğan'ın 50+1 sistemi için söylediği ifadelere değinen Uysal, Erdoğan'ın ittifak kurduğu partililere dikkat çekti. Uysal, "Hani sözlükte 'keyfiyet' için bir açıklama gerekse karşısına 'Erdoğan' yazmak yeterli olacaktır. Erdoğan kaybetmeye başladığında '50+1' dengesini sağlayacak bir 'ortak' ihdas etti kendine. Şimdi o 'ortak' da yetmiyor. Başka ortaklar bulmak zorunda olduğunu biliyor ve her birinin 'yük' olduğunu... Şimdi ise '50+1' formülünü değiştirmeye, mevcut yükleri atmasına yardım edecek yeni bir 'ortak' arıyor." şeklinde konuştu.

'OYNARKEN 'ZORBA'LIK YAPANLAR OLURDU'

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Küçüklüğümüzde gazoz kapakları ile oynardık. Sonra 'taso'lar çıktı. Akranlarım muhakkak hatırlar. Oynarken 'zorba'lık yapanlar olurdu; ya yaşı ya cüssesi büyük olanlar...

Nasıl kazanabileceklerse oyunun kurallarını öyle belirlerlerdi. Kendi belirledikleri kurallara, sahip oldukları cüsseyi bir tehdit bilmelerine rağmen kaybettiklerinde yeni kurallar isterlerdi; nasıl kazanabileceklerse öyle...

'KEYFİYET'İN KARŞILIĞINA ERDOĞAN YAZMAK YETERLİ'

Erdoğan'ın '50+1' açıklaması öyle! Hani sözlükte 'keyfiyet' için bir açıklama gerekse karşısına 'Erdoğan' yazmak yeterli olacaktır. Erdoğan kaybetmeye başladığında '50+1' dengesini sağlayacak bir 'ortak' ihdas etti kendine.

Şimdi o 'ortak' da yetmiyor. Başka ortaklar bulmak zorunda olduğunu biliyor ve her birinin 'yük' olduğunu... Şimdi ise '50+1' formülünü değiştirmeye, mevcut yükleri atmasına yardım edecek yeni bir 'ortak' arıyor.

MUHALEFETİN 'FORMÜL DEĞİŞSİN' İFADELERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kimse "muhalefet bu formül değişsin diyordu" demesin, bunun arkasına saklanmasın. Biz, en azından kendi adımıza bu formülü de içine alan keyfi, hukuk tanımaz, temsilde adaleti iğdiş eden sistemi top yekün değiştirmekten bahsetmiştik.

Erdoğan'ın iktidar gücünü başka usullerle sürdürmesini sağlayacak bir değişiklikten bahsetmedik!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN